Mannen som tirsdag kveld 12. juni i år kjørte på rødt lys og kolliderte med toget på Thamshavnbanen i Fannrem sentrum, fikk beholde førerkortet mens etterforskninga pågikk.

Etter at alle avhørene var ferdig, ble saken sendt til jurist for påtalemessig vurdering og avgjørelse.

- Bilføreren fikk et forelegg på 6000 kroner for uaktsom kjøring. Han erkjenner straffskyld, forteller Vegard Grefstad, politioverbetjent ved Orkdal lensmannskontor.

En kvinne var passasjer i bilen som ble truffet av toget. Ingen kom til skade, heller ikke de 12 passasjerene og to ansatteom bord i toget.

Den forrige ulykka der toget var involvert, skjedde på nøyaktig samme plass: 28. juni i 2015 kolliderte en MC-fører i 20-åra med toget. Motorsykkelen havnet under togsettet og det brøt ut brann. Til sammen var det 54 passasjerer på toget. De rømte ut av vognene i panikk, blant annet gjennom vinduene.

MC-føreren ble fraktet til sykehus med luftambulanse. Han pådro seg alvorlige skader. Motorsykkelen ble også totalvrak. I ettertid fikk mannen et forelegg på 12 000 kroner for brudd på veitrafikkloven; han var ikke aktpågivende og varsom.