Hemne

Du har sikkert sett dem? Flere mannfolk i arbeid foran rådhuset i Hemne? Svetten siler og hestkleggen biter i sommersola.

Men du verden, hvor fint det skal bli!

— Prosjektet skal etter planen stå ferdig 15. august, men noen dagers slingringsmonn, forteller kommuneplanlegger Malin Sæther i Hemne.

P-plass bak rådhuset

Det som skal stå ferdig, er et uterom og en sosial møteplass. Her kan familiens yngste leke ved for eksempel å ta en liten ekspedisjon gjennom det gule røret som er montert i en forhøyning. Det kommer det benker, og det kommer blomsterkasser.

Arbeidet akkurat nå foregår foran Hanssen-eiendommen ved siden av rådhuset, men hele området skal ferdigstilles.

— Når dette står ferdig, blir det ikke lenger anledning til å kjøre med bil inn foran rådhuset. Det blir et fysisk stengsel der det i dag er innkjøring. Nå skal parkering foregå bak rådhuset. Der har vi også lagt til rette for handikapparkering, forteller assisterende rådmann Svein Johny Forren.

Næringslivet på dugnad

Til erstatning for biler, skal nå syklene få sin miljømessige plass utenfor rådhuset. Det skal monteres sykkelstativ ved trappa.

Kommunestyret har bevilget én million kroner til tiltak som skal forskjønne sentrum. Dette er ett av dem.

Næringslivet har i tillegg vært en slags sponsor.

— Siden dette tiltaket kommer allmennheten til gode, har vi fått veldig «snille» priser. Næringslivet er på en måte med på dugnaden, sier Malin Sæther.

Witsø Maskin, Hallan Elektro, Øya Tre og Øra Produkter har på ulike områder levert utstyr eller utfører arbeid med prosjektet.

Ny møteplass

Oppfordringen til publikum når tiltaket står ferdig er klart:

— Brukt det!

Dette har til nå vært en noe goldt, nakent og ubrukt område, kun belagt med steinheller. Det er nå skåret ut et «hull» for at det skal romme infrastrukturen til den nye sosiale møteplassen i sentrum av Kyrksæterøra.

— Kjøp deg is på butikken, og ta den med og spis den her ute på plassen, oppfordrer Svein Johny Forren.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Her kan det bli spennende å krype gjennom - primært for de yngste. Foto: John M. Myrhaug