Anne Mari Svinsaas

Og akkurat i disse dager arbeider John Tore Syrstad med et spesielt mål i sikte. Han skal stille ut produktene sine i ett av de mest anerkjente utstillingsvinduer for håndverk her til lands – Rennebumartnan.

Møbelsnekkeren i Segard Møbler & Interiør har egentlig bakgrunn innen økonomi og regnskap og har arbeidet i ulike bedrifter i distriktet som Simpro og Gåsvand Eiendom. Snekringa startet med at han laget en TV-benk for noen år siden – og da han la ut bilde av møbelet på Facebook, ble responsen stor og positiv. Etter hvert har han laget møbler som spisebord, benker, sofabord, krakker og baderomsinnredninger, og han lager også interiørdetaljer, for eksempel lysestaker og særpregede lamper.

— Så langt har jeg stort sett laget møbler på bestilling til venner og kjente. Særlig spisebord med benker og krakker har vært populære produkter, forteller John Tore Syrstad.

— Og nå venter Rennebumartnan?

— Ja, jeg søkte og fikk plass, og jeg jobber nå med å lage ferdig det som skal bli utstillingen min på martnan. Jeg skal dele standen min i to deler – ei spisestue og ei normal stue. Naturligvis skal jeg lage møblene, men jeg skal også ha med lamper fra egen produksjon.

John Tore Syrstad arbeider med gran og furu når han lager møbler, både hver for seg og i kombinasjon. Han kombinerer også ubehandlet og beiset tre. Lampene er laget både i bjørk, or og andre tresorter. Det samme er lysestakene.

— Så nå er det bare å glede seg til Rennebumartnan og til å se og høre responsen fra publikum der, smiler en forventningsfull designer og møbelsnekker i Segard Møbler & Interiør på Syrstad i Meldal.