Svein Halvor Moe

Fort gikk det også med Arnstein som jobber som fysioterapeut. 27-åringen hadde før start forhåpninger om at det skulle være mulig å bryte den magiske tretimersgrensen i det som er en av de hardeste triatlonkonkurransene i verden. Buøy klarte det ettersom han ble klokket i mål på 2 timer og 55 minutter. Det var en svært så fornøyd skauning som krysset målstreken og kunne motta forfriskninger nesten 1600 meter over havet.

— Det har vel aldri smakt så godt med cola og boller som det gjorde da denne kraftanstrengelsen var unnagjort. Jeg hadde hørt mye positivt om traseen og det flotte arrangementet da jeg ble fristet til å melde meg på Trollveggen Triathlon. Samtidig fikk jeg høre at det var en tøff løype som ventet etter at vi hadde gjort unna svømmingen i Romsdalsfjorden. Både syklingen opp Trollstigen og løpet som var på 750 høydemeter var av det ekstreme slaget, sa Buøy da han hadde kommet seg ned og fått løpet på avstand.

Spektakulær opplevelse

— Trollveggen Triathlon var først og fremst en spektakulær opplevelse som jeg ikke ville ha vært foruten. Selv om jeg underveis fikk god tid til å tenke over hva jeg egentlig hadde begitt meg ut på. Svømmingen er min dårligste disiplin. Det er der jeg taper mest i forhold til de beste. Derfor så jeg forholdsvis lyst på det da den var unnagjort og jeg kunne ta fatt på fatt på syklingen opp Trollstigen. Jeg prøvde å tenke minst mulig da jeg var i bunnen og så hva som ventet, sa Buøy som virkelig fikk kjørt seg i trafikkaoset opp Trollveggen.

Det var viktig å holde fokus ettersom det kom busser og bobiler på rekke og rad på den svingete og smale veien. Buøy innrømte at han var en smule lettet da han kunne parkere sykkelen til fordel for joggesko og løping. Debutanten fikk ikke utnyttet løpskapasiteten så bra som han vanligvis gjør ettersom det var bratt og mye steinur. Det var hellinger på 23 prosent som skulle forseres i løpstraseen som hadde neste 800 høydemeter. Det koster å gi seg i kast med det etter å ha gjort unna både svømming og sykkeldistanser i forkant.

Godt trent fotballspiller

Arnstein Buøy er godt kjent i det lokale idrettsmiljøet. Først og fremst i forbindelse med at han har spilt fotball for Orkla Fotballklubb i mange år. Han har på grunn av fysioterapeutjobb i Namsos valgt å ta en pause. Arnstein bidrar samtidig til å avlive myten om at fotballspillere er late.

Det vitner om at Buøy har både treningsmoral og kapasitet når han klarer å gjennomføre Trollveggen Triathlon på 2 timer og 55 minutter. Friskusen innrømmer at han savner fotballen. Men legger samtidig til at han har funnet seg godt til rette i triatlonmiljøet.

-Jeg har forbedret svømmeferdighetene ganske mye etter at jeg begynte med triatlon. Det har blitt en god del timer i vannet det siste året. I Trollveggen Triathlon merket jeg godt at jeg brukte andre muskelgrupper enn de som var i sving da jeg debuterte som triatlet på Leka i fjor. Det har nok sammenheng med at det i Ytre Namdal var forholdsvis flatt og at det her var stort sett bare motbakke da jeg var ferdig med svømmingen, sa Buøy til lokalavisa.

Har lyst på flere triatlon

Gutten fra Eggkleiva har lyst på flere triatlon og vil ikke utelukke at han stiller i Trondheim Triatlon om en måneds tid. Selv om det tar lengre tid å få restituert seg etter den type konkurranser enn vanlige løp og sykkelritt.

TØFFING: Arnstein Buøy fra Eggkleiva i Skaun har konvertert fra fotball til triatlon. 27-åringen har fått en kometstart på sin nye idrett. Foto: Svein Halvor Moe