Agdenes-selskapet Nye Matbruket AS drives av ekteparet Ekaterina Trofimova og Trond Alstad. Ferske regnskapstall for 2017 viser at bedriften går så det suser. På de siste to årene har omsetningen økt fra 603 000 til 2 754 000 kroner.

– Vi har hatt litt å gjøre, ja. Det ble litt ekstra i fjor, ettersom vi hadde mye arbeidsfolk i kosten. Puben går bedre og bedre, det er mer og mer besøk, så vi er rimelig fornøyd, sier Alstad, kokken.

Mat

I tillegg til å drive Bakeriet pub og kafé, i Vassbygda, i Agdenes kommune, leverer de mat til NTNU, som har en feltstasjon på Slettvik.

– Det siste halvannet året så har NTNU holdt på med restaurering der ute. Når det ikke har vært studenter i kosten, så har det vært arbeidsfolk. Jeg har ingen tall å vise til, men vi er godt fornøyd med året så langt.

– I tillegg driver vi kjøkkenet på en Shell-stasjon. Der har det vært en god del catering i det siste.

Stor stemning i lokalet på en onsdagskveld. Foto: Privat

Alstad forteller om godt besøk også i det nye året. Dyre investeringer hører fortiden til. I nær fremtid skal ekteparet i forhandlinger med huseier om å få kjøpe lokalet, som de leier i dag.

– Vi leier lokale i et seksjonert hus, der resten er leiligheter. Så får vi se om vi blir enige med huseier om pris, og om vi prøver å kjøpe.

Investeringer

For å dekke etterspørselen har de sett seg nødt til å foreta en del investering i kjøkkenutstyr.

– Det som måtte gjøres av investeringer, det har vi gjort mesteparten av. Det er snakk om noen hundre tusener på kjøkkensiden, i utstyr. Det var vi nødt til for å kunne ta unna etterspørselen på mat. Maten har virkelig tatt av.

– Har dere planer om utvidelse eller nye konsepter?

– Nei, det blir nok mye av det samme; ballbuffé, pizzaaften og à la carte-meny, men fruen ønsker å kjøre litt mer markedsføring mot hyttefolk og sånn. Kanskje er det et grunnlag der som ikke utnyttet. For det er ikke alle som har funnet frem til oss enda.

– Og konkurransen i bygda?

– Det er jo ikke så stor konkurranse, det er jo vertshuset kong Øystein som ligger helt ytterst i kommunen. Det nærmeste ellers er kroa i Lensvika. Det er forskjellig konsept alt det der, så jeg vil kanskje ikke si at vi konkurrerer.

Ekaterina Trofimova driver puben sammen med mannen Tore Alstad. Foto: Privat

558 prosent

Tallene viser at ekteparet har greid å snu minustall i bunnlinja til solide plusstall. Prosentregninga viser at årsresultatet er økt med vanvittige 558 prosent.

– Det er ingen hemmeligheter. Jeg tror det er arbeid over tid som har vært avgjørende for oss. Vi har fått et rykte på oss for god service og god mat. Dette er jo møteplassen i bygda, og vi holder åpent fire dager i uka. Vi serverer mellom førti og seksti middager på fredager og søndager, i ei bygd med fire hundre innbyggere. Jeg syns det er bra!

Mens kona holder orden på papirene, er det Alstad som holder orden på kjøkkenet. Det fungerer knirkefritt, ifølge kokken.

– Det går utrolig bra; nesten bedre enn forventet. Man har jo hørt at det ikke er bra det der; å jobbe så tett sammen, men vi trives utmerket med det begge to.

– Og hvem er det som får æren av det gode 2017-resultatet?

– Jeg må nesten si henne. Det er hun som er daglig leder, og ordner med papir. Jeg ordner bare maten. Det er artig det, og bygdefolket er veldig flink til å støtte opp. Det hadde ikke gått uten dem. De bruker oss, og kjøper vi inn tungt utstyr som skal installeres på kjøkkenet, så stiller de opp og hjelper til.