Marit Nærum Hellem (36) har i fire og et halvt år jobbet som kjøpmann på Rema på Oti-sentret.

- Det har vært fire og et halvt år med mye opp- og nedturer, mye latter og mange tårer. Jeg og min familie har ofra utallige timer på en drøm og ei framtid med butikken vår, men nå må jeg akseptere at drømmen er over, skrev 36-åringen på sin egen Facebook-side i juni.

- Hva skjer?

- 31. desember i år går kontrakten min ut. Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til i den perioden vi har hatt på Oti, og jeg vil takke alle som har stått på for oss hele veien, sier kvinnen som bor på Evjen på Orkanger.

- Hvorfor skal du slutte som kjøpmann ved nyttår?

- Når du er kjøpmann i Rema, er du en såkalt franchisetaker. Du driver din egen butikk og har femårskontrakter med kjeden. Etter fire og et halvt år vurderes disse kontraktene. Nå vil ikke Rema forlenge kontrakten med meg i fem nye år. De mener lønnsomheten i butikken på Oti er for dårlig, og nå vil de ha inn en annen kjøpmann.

- Hva synes du om det?

- Jeg synes det er blodig urettferdig! Oti-sentret har vært inne i en krevende situasjon mens jeg har drevet der nede. Premissene for å drive butikk har ikke stått i stil med Remas forventninger til lønnsomhet. Jeg føler jeg har gjort en god jobb. Nå er vi i ferd med å snu skuta, men da får ikke jeg være med, sier hun.

- Så du ønsket å drive videre tross noen utfordrende år?

- Ja! Derfor føles det litt brutalt å måtte gå nå. Rema har skissert at jeg kanskje kan gå inn i en annen rolle her, men det er ikke aktuelt. Jeg ønsket å drive videre som kjøpmann. Men Rema har all makt.

- Er det vemodig å slutte?

- Ja, det er klart! Jeg føler familien vår har lagt igjen sjela vår der. I tillegg er det veldig, veldig trist å forlate de ansatte, både i selve butikken og på hele kjøpesenteret. Vi har liksom blitt en familie. Heldigvis er de ansatte i butikken sikret jobb videre selv om jeg må gå.

- Hva skal du gjøre selv etter hvert?

- Jeg står fritt til å søke annen jobb nå, og jeg har allerede fått noen jobbtilbud fra andre bedrifter i Orkdal. Ingenting er sikkert på nåværende tidspunkt. Kanskje skal jeg prøve noe helt nytt, vi får se, sier 36-åringen.

- Hvilken utdanning har du?

- Jeg har fagbrev i salgsfag, litt økonomiutdanning, samt at jeg har gått Rema-skolen.

- Hvor lenge har du drevet Rema-butikken på Oti?

- Jeg åpnet 31. oktober 2013. Før den tid var det Ica-butikk der. Jeg har vært 15 år i Rema-systemet. Før jeg ble kjøpmann selv, jobbet jeg ti år under Arne Storsand, som driver den andre Rema-butikken på Orkanger, sier Hellem, som for tida er på ferie i Danmark med familien, sier Hellem.

PS! Rema-butikken på Oti-sentret skal bestå som før.

Her på Oti har Rema hatt tilhold siden 2013. Det skal den også gjøre videre, men uten Marit Nærup Hellem som kjøpmann.