Snillfjord

Torsdag for ei drøy uke siden smalt den siste salva i Ålitunnelen. Til jul – om lag trekvart år før tida – kan hele delstrekningen Ny vei forbi Krokstadøra stå ferdig.

— Det er bra framdrift, sier kontrollingeniør Alf Birger Skinstad i Statens vegvesen.

Nesten dobbel fart

Ålitunnelen er den eneste tunnelen på delstrekningen. Det er den korteste i hele 714-prosjektet – 80 meter lang. Det var fort gjort å komme gjennom. De nådde målet med å komme gjennom før sommerferien.

Til helga blir det to ukers pause på denne delstrekningen.

— Med ett unntak. Arbeidet med Bergsbrua vil pågå kontinuerlig, sier Skinstad.

Han skryter av entreprenøren Bertelsen og Garpestad.

— I de opprinnelige planene, var det lagt inn at entreprenøren skulle jobbe «vanlig» arbeidsdag, men Bertelsen og Garpestad har ei skiftordning der de jobber tolv timers dag. På den måten går jobben unna nesten dobbelt så fort. Så dersom arbeidet fortsetter som nå, er vi ferdige til jul, sier Skinstad.

I rute – og litt til

Også lenger i retning Hitra pågår arbeidet for fullt. Tunneldrivinga på begge sidene av Åstfjorden er i full gang.

— Men der er det mye som gjenstår før det er gjennomslag i disse to. Spesielt den ene tunnelen er lang. Men nå er det ferie også på dette, det største delprosjektet på hele Lakseveien, forteller Skinstad.

Fartøyet som har satt ned såkalte senkekasser, er ferdig med jobben og har forlatt Åstfjorden. Nå gjenstår noe arbeid før bæreelementene for brua kan starte.

— Totalt sett kan vi nok si vi er i rute – og vel så dét, sier Alf Birger Skinstad.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300