Bomkasser på Rindalsskogen i Rindal blir stadig vekk brutt opp og tømt for penger. Nylig ble bomkassen på Furuhaumarkveien brutt opp og ødelagt.

- Det er første gangen i år, men vi har hatt innbruddsraid før også, sier veisjef Per Kåre Negård.

Furuhaumarkveien ligger mellom Grølifeltet ved fylkesvei 342 og over til fylkesvei 65 på Rindalsskogen. Denne veien er en gjennomgangsvei.

Det er hyttefelt og rekreasjonssted for befolkningen i dette området. I tillegg er det gapahuk og opplagt for funksjonshemmede. Kort og godt et populært ferieområde sommer som vinter.

Tyveriet i bomkassen ble oppdaget forrige torsdag, for litt over en ukes tid siden.

- Det vurderes anmeldelse. Men det har liten hensikt etter som tyveriet har skjedd på en øde strekning, sier en frustrert Negård.

Denne gangen ble kassen, som også oppbevarer blanketter, knust. Hvor mye penger som har forsvunnet, vet han ikke.

- Som regel tømmes bomkassen hver kveld. Men i travle tider kan det gå noen dager ekstra, forteller veisjefen, som opplyser at også bomkassen ved Furuhaugen ved fylkesvei 65 på Rindalsskogen ble tømt samme dag.

Det har også vært forsøk på innbrudd på Rørdalsvegen oppi Rørdalen, opplyser veisjefen der oppe, Tore Simonset. Men her klarte ikke tyvene å bryte opp kassen. Begge plassene ligger lang fra nærmeste hus.

Politibetjent Tor Hansen ved Surnadal lensmannskontor kjenner til at innbrudd i bomkasser på Rindalsskogen er et kjent problem. Hans anbefaling er å anmelde sakene, uansett sannsynlighet for oppklaring.

- Så lenge vi ikke får dra på åstedsundersøkelse, blir i hvert fall ikke sakene oppklart. Rent prinsipielt bør alle skadeverk, hærverk, innbrudd og forsøk på innbrudd varsles til politiet, sier han og legger til at det selvsagt er opp til hver enkelt å avgjøre om man velger å anmelde saker.

Veisjef for Furuhaumarkveien, Per Kåre Negård fra Rindalsskogen. Foto: John J. Storholt