Stumne Fyr eies av Stall Festival Fyrverkeri, som består av blant andre radarparet Svein Stormyr og Svein Skjølberg fra Orkdal. Joker Elden-sønnen viste skikkelig talent i fjor som treåring. I regi Øystein Tjomsland travet hesten råsterke 1.27,4 i sin andre start i karrieren, og den første seieren kom i den tredje starten. Men så dukket helseproblemene opp, og sesongen ble ikke som eierne hadde håpet og trodd. Hesten ble etter hvert flyttet heim til Orkdal, hvor travtrener Atle Solhus fikk skikk på hesten. Årsdebuten i april endte nemlig med seier.

Rekord

For en måneds tid siden ble hesten flyttet til en annen orkdaling, nemlig til travtrener Anders L. Wolden, som har sin base på Bjerke travbane i Oslo. Mandag var det duket for debut for Wolden under lunchtrav på Bjerke, og med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen, ble det bunnsolid seier på ny solid bestenotering, 1.26,9.

Seiersmaskin

To dager senere, onsdag, var det duket for V76 på Bjerke, med flere lokale travere til start. Aller mest imponerte hemnetraveren Federal Crown, som med sin faste kusk Ragnhild Bjørnbeth i sulkyen tok en bunnsolid seier på kilometertida 1.14,2. Fra høsten 2016 og til midtvinters i 2017, tok hemnetraveren fem strake seirer og framsto som ei råsterk seiersmaskin. Deretter fulgte en periode hvor hesten varierte mye i prestasjonene, men nå i sommer har hesten til Ivar Haugen fra Kyrksæterøra igjen radet opp seirer. Siden juni er det nå blitt tre strake seirer og 66 000 kroner innkjørt.

Totalt i karrieren har Federal Crown vunnet 11 av 37 løp og tjent nesten 320 000 kroner.

God Sirikit

En annen lokal traver som imponerte onsdag, var Helene Finess Aunemos Sirikit. Orkdalshoppa har vist stort talent siden første dag, og innledet karrieren strålende med blant annet tre seirer som fire- og femåring. Siden har hun variert en del i prestasjonene, og nylig ble hoppa flyttet til travtrener Olav Mikkelborg. Onsdag var det duket for debut i regi Mikkelborg, og Sirikit imponerte stort ved å bli toer på kilometertida 1.28,1, og ble belønnet med 15 000 kroner for innsatsen.

Et godt løp leverte også Derby d'Estino, som ble fjerde på kilometertida 1.12,8 i kveldens sjuende løp. Derby d'Estino, som eies av et andelslag hvor flere orkdalinger er med, fikk 8000 kroner for innsatsen.