Det er mye som skjer på Kyrksæterøra i forbindelse med Øradagganj. I fjor satset arrangørene på å få lagt inn et lavterskel trimarrangement, og godt over 100 deltakere stilte til start. Torsdag ettermiddag gikk startskuddet for årets «Ørabølgen».

På en benk sitter en sliten, sliten Markus Gulbrandsen (5 år) sammen med pappa Peder. De to har akkurat fullført den omtrent 2,5 kilometer lange sløyfa i sentrum av Kyrksæterøra.

- Det var artig, men jeg kunne ha løpt mye lengre, sier Markus mens han hiver etter pusten.

- Da er nok pappa mer sliten! Det var i alle fall godt å få rørt litt på seg. Det blir litt mye ferie for tida, sier Peder.

De er bosatt i Trondheim, og nyter nå fridagene på hytta i Gjengstøa.

- Viktigste av alt var at vi slo mamma og storesøster Emilie, legger Markus til.

Sammenlignet med 120 deltakere i fjor, hadde nok ansvarlige for Øradagganj Ann Marit Hofset og Sissel Haugen sett at oppmøte skulle vært på noe høyere enn det var i år.

- Det er nok feriemodus for mange, sier Haugen.

- Idéen bak å ha et slikt arrangement, var vel egentlig at vi ønsket å få inn et innslag av trim under Øradagganj. «Jentebølgen» og slike typer løp er jo veldig populært, så hvorfor ikke lage vår egen «Ørabølgen»?

Arrangørene håper på at løpet vil bli en tradisjon, og at flere vil ta turen for å løpe gjennom sentrum kommende år.

Anine Malm representerte sponsor Sodvin som oppvarmingsinstruktør. Den tidligere kickbokseren fikk med seg deltakerne til å bevege seg til musikk før startskuddet gikk.

- Det var litt vanskelig å få med folk, men det var veldig sjarmerende med de minste barna som var veldig konsentrerte, ler Malm.

Hun mener dette er et løp hvor de fleste kan stille opp.

- Det er ei forholdsvis kort og flat løype, og det passer både store og små. Man kan løpe eller gå i akkurat det tempoet man ønsker, sier hun.

paulineforren@gmail.com

469 64 837