Svein-Erik Bjerkan har sagt opp jobben som økonomisjef i Oppdal kommune. Nå har han takket ja til samme stilling i Skaun kommune.

- Det er med litt blanda følelser. Litt vemodig, fordi det er først nå jeg føler jeg virkelig har begynt å komme i gang på Oppdal, og bli kjent med folket. Men når det dukker opp noe sånt, i en kommune med litt størrelse og rett utenfor stuedøra mi, da tenkte jeg at jeg måtte prøve og være med på det, sier Bjerkan, sier Bjerkan til lokalavisa Opdalingen i forbindelse med overgangen fra Oppdal til Skaun.

Ni personer stod på søkerlista da Skaun kommune utlyste stillinga.

Bjerkan har pendlet til Oppdal fra Heimdal, i tillegg til at han har hatt noe hjemmekontor.

- Det blir en reisevei på 20–25 minutter, kontra halvannen time i dag. Det ble lagt en plan på det helt fra starten, og det fungerte godt. Men det var en god mulighet som dukket opp i Skaun, sier Bjerkan.

Han har bare gode minner fra Oppdal i de to årene han har vært der, og anbefaler kommunen varmt som arbeidsgiver.

Bjerkan har tre måneders oppsigelse.

- Han har vært en utmerket økonomisjef for oss. Det er beklagelig at han slutter, men det er også forståelig. Han har hatt en lang arbeidsvei, og vi skjønte at vi ikke klarte å beholde han i mange år. Vi ønsker han lykke til i Skaun, sier rådmann i Oppdal, Dagfinn Skjølsvold, til Opdalingen.

Bjerkan overtar etter Knut Nygård, som 15. juli gikk av med pensjon.