ST har snakket med flere som er oppgitt over manglende initiativ fra Statens vegvesen når det gjelder det mest trafikkerte krysset i Hoston, krysset der fylkesvei 6496 og 6494 krysser hverandre.

Har stått lenge

En av dem som har ergret seg over manglende handling fra vegvesenets side, er Grethe Gravrok Sand. Hun passerer dette krysset når hun reiser til hytta si.

— Vi har sett oss forferdelig lei på dette, både hytteeiere og fastboende, og vi har irritert oss over dette lenge. Vi lurer på når denne veien snart skal bli prioritert av fylkeskommunen. Slik har det stått fra mai i et meget trafikkert kryss, sier Sand.

Teleløsninga

Skaden på veien skjedde tidlig i vår, i forbindelse med teleløsninga. Det var antakelig ei tett stikkrenne som førte til at vannet grov ut deler av veien. I dag går skaden vel en meter inn i asfalten, og hullet i veien er merket med en markør.

Det er ikke først og fremst manglende framkommelighet som får folk i Hoston til å reagere. Det handler mer om at det ikke skjer noen verdens ting.

— Kan ikke bli stående

En av dem som undrer på hvor lenge denne kjegla skal stå, er Idar Hoston. Han driver selv i transportbransjen, og er også nærmeste nabo til krysset.

— Det ble kjapt satt opp markører for at ingen skulle kjøre nedi hullet. Men det er slikt man gjør i en akuttfase. Det skal ikke bli stående slik. Men det er dessverre ofte slik det blir gjort; det settes opp markører, og så skjer det ikke noe mer. Det er jo en litt snedig måte å jobbe på, sier Hoston.

Kunne tatt begge

For ei knapp uke siden trodde Idar Hoston at det ville skje noe.

— De kom en ettermiddag og lempet av noen skilt og la dem fra seg i gresset. Men så viste det seg at det var en annen stikkrenne - litt nærmere E39 - som skulle utbedres. Da tenkte jeg: Hvorfor tar de ikke begge samtidig? Det ville vært både smart og kostnadsbesparende. Men det gjorde de altså ikke, sier Hoston.

Blir tatt torsdag

— Det blir utført i morgen, torsdag. Det ble tatt en annen stikkrenne i forrige uke, og da så de på denne skaden. Planen ble da at de skulle ordne skadene i krysset i sentrum av Hoston på torsdag, sier Roar Grønvoll som er kontrollingeniør i Statens vegvesen.