Alle som har sett Parklivs festivalplakat, har merket seg navnet som ikke har stått der, nemlig Thomas Løseth. Sammen med Daniel Mandal utgjør han duoen som startet festivalen, og hvert år har Thomas Løseth spilt på sin egen festival.

Thomas Løseth og Daniel Mandal gleer seg til å ta imot glade festivalgjengere i helga.

2 x Raanes og Flønes

Interessen rundt orkdalingen har skutt rett til himmels etter at han vant The Voice i desember i fjor, og svært mange hadde håpet at de ville få oppleve Thomas under Parkliv på Orkanger til helga.

Men slik så det ikke ut til å bli. En viktig årsak til det, var at Løseth ønsket å ha med seg gode musikere, og de aller fleste var opptatt - eller de var på ferie. Men tirsdag fikk han greie på at Kristian Raanes, Martin Raanes og Johan Flønes likevel var tilgjengelig, og dermed er det klart at Løseth blir å høre fredag kveld på sin egen festival.

- Litt annerledes

- Jeg elsker å spille, og engasjementet i Orkdal har vært veldig stort. Derfor er det kjempeartig at det går i orden. Jeg gleder meg skikkelig, sier Løseth som lover å spille låtene som ligger ute på Spotify - og noen flere.

Løseth medgir at det blir litt annerledes å spille på Parkliv i år.

- Jeg har jo spilt på festivalen hvert år med Tempo, men det blir litt annerledes i år. Det har jo skjedd en del det siste året, sier Løseth som oppfordrer folk til å komme tidlig til festivalområdet, ikke minst nå som det er meldt så fint vær.

30 grader - gratis vann

Det ser nemlig ut til å bli tidenes godværshelg for Løseth og Mandal som festivalarrangører. Det meldes 30 grader både fredag og lørdag.

- Vi stiller med gratis vann til alle, sier Daniel Mandal.

Værmeldinga er svært oppløftende.

Det har vært avholdt festival i regionen vår så å si årlig siste helga i juli. Først Storåsfestivalen, deretter Vannspeilet, Stranda - og nå Parkliv, men aldri har det vært så gode værmeldinger for festivalhelga.

Godt billettsalg

Samtidig er det musikalske programmet knallsterkt, noe som avspeiler seg i et godt billettsalg. Vi har et tak på 2500 per dag. Så langt har vi solgt fire ganger så mange pass som på samme tidspunkt i fjor, og ifølge Mandal kommer det folk fra hele Trøndelag.

- Det går aller mest av helgepass og lørdagspass, men også fredagen har tatt seg opp den siste tida.

Fredag spiller disse på Parkliv:

  • DJ Alan Key

  • Thomas Løseth

  • Madcon

  • Hanne Mjøen

  • Fremmed rase

  • Anders Jektvik

Lørdag er det klart for:

  • DJ Alan Key

  • Tre små kinesere

  • Dumdum Boys

  • Kajander

  • Måndag

Nytt område

I år er det flere endringer når det gjelder festivalen som Thomas Løseth og Daniel Mandal startet for fem år siden, og som Bjørn Tore Solstad senere er blitt en del av. Den store endringa handler om at festivalen har flyttet fra stranda i Gammelosen.

Kartet viser hvordan festivalområdet vil bli

I helga blir festivalen nemlig å finne på Bankløkka; en av fotballbanene i Idrettsparken. Navnet er endret fra Stranda til Parkliv.

Tilrettelagt

Mandal og Løseth medgir at de mister den fine utsikten mot vannspeilet etter flyttinga, men de mange fordelene oppveier for det.

Løseth forteller at han har fått veldig mange henvendelser om han kommer til å spille på Parkliv.

- Vi er veldig takknemlig overfor OIF som lar oss bruke dette området. Her i Idrettsparken er det mer tilrettelagt. Vi kan bruke OIFs klubbhus som backstage for artistene, terrassen ved Nedre Rømme blir vipområde, folk kan kose seg med musikken både ute på banen i og plenskråningen ovenfor banen. Vi ligger også nærmere sentrum, og vi får et mer oversiktlig område.

Inngangen til festivalen vil bli ved Nedre Rømme. Veien ned mot festivalområdet vil bli stengt for biltrafikk, noe som betyr at kjørende må finne parkering i og ved Orkdalsveien.

God mat og drikke

Ingen skal behøve og gå tørst eller sulten fra festivalen. Pizzabakeren og Kompis burger selger henholdsvis pizza og burger, mens lokale Øien gårdsmat vil tilby thaimat og grillretter.

Øien gårdsmat kommer med thamat og grillretter. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Samtidig er det ei storsatsing når det gjelder drikke.

- Vi har selv opplevd å bli servert lunken boksøl i Borggården, og slik skal ikke vi ha det, forteller Thomas Løseth. Parkliv vil derfor tilby 25 ulike sorter drikke; alt fra prosecco og champagne til brus og ei lang rekke ulike ølsorter.

Det vil for øvrig bli arrangert ølsmaking lørdag ettermiddag.

På Amfi

Forrige helg sto festivalledelsen på Amfi og solgte billetter. Det vil de gjøre resten av denne uka også.

- Vi opplevde at det er stor interesse rundt festivalen. Folk som treffer oss på Amfi, kan få byttet festivalpasset mot armbånd, og da slipper de å stå i kø for å gjøre dette når de kommer til festivalen, sier Mandal.

Barnas dag

I fjor ble det barnas dag en heidundrende suksess på festivalområdet i Gammelosen. Også i år blir de yngste invitert til festivalområdet, og det vil bli en rekke aktiviteter.

Også i år blir det masse aktiviteter for barna.

- Det vil bli leker, ansiktsmaling og ponniridning, og i tillegg vil vår hovedsponsor, Sparebank 1, stå for en del aktiviteter. Det vil blant annet bli konsert med Rasmus og verdens beste band - og for ikke å glemme kretsmesterskap i konebæring.