Svein-Erik Bjerkan (fyller 46 år i september) forlater jobben som økonomisjef i Oppdal kommune, for å bli ny økonomisjef i Skaun kommune.

– Det jeg syns er spennende med Skaun og situasjonen der, er jo at det uten tvil er en vekstkommune. De har jobbet mye med investeringer, og planlegger mange flere investeringer. Jeg har jobbet en del med kommunefinans tidligere, og syns det er spennende, og jeg håper at jeg kan bidra på det feltet. Det å jobbe med kommuneøkonomi er verdens mest spennende jobb. Det å tenke utvikling innenfor kommune er artig, sier Bjerkan, til avisa Sør-Trøndelag.

Dagpendler

Bjerkan, som kommer fra Fagerstrand, et tettsted i Nesodden kommune, i Akershus, skal dagpendle til Skaun fra Heimdal, der han bor i dag.

– Vi flytta til Heimdal i 2010, og vi kommer til å bli boende der. Det tar like lang tid å kjøre til Skaun som å kjøre inn til Trondheim sentrum, fra Heimdal.

Den nye økonomisjefen er for tiden på ferie, og har derfor ikke fått avklart med sin nåværende arbeidsgiver, Oppdal kommune, der han innehar tilsvarende stilling, om han må jobbe ut oppsigelsestiden på tre måneder. Når den tid kommer håper han å bli en synlig økonomisjef.

– Jeg er jo ganske engasjert av meg. Jeg er nok ikke en person som blir sittende tilbaketrukket på et kontor. Jeg ønsker å være ute blant folk og være synlig.

Bjerkan overtar stillingen etter Knut Nygård, som gikk av med pensjon tidligere i juli.

– Skaun kommune var heldige som hadde flere godt kvalifiserte søkere til stillingen. Utfordringen bestod derfor i å finne den best kvalifiserte søkeren sett opp mot Skaun kommunes behov, sier rådmann Jan-Yngvar Kiel, til avisa Sør-Trøndelag.

– Den best kvalifiserte

Bjerkan har tidligere jobbet som seniorrådgiver i Norsk Helsenett SF, og har tidligere jobbet med finansiell risiko og kontroll i Trondheim kommune, ifølge Opp.no.

– Jeg er utdannet siviløkonom på handelshøyskolen BI, der jeg gikk ut i 1998. I tillegg har jeg to år i forsvaret, sier Bjerkan.

Kommunen har hatt bistand fra rekrutteringsbyrået Avantas AS for å finne kvalifiserte kandidater. Det var ni søkere til stillingen.

– Det ble gjennomført inntil tre intervjurunder/samtaler, i tillegg til tester for de kandidatene som ble rangert som de best kvalifiserte. Prosessen var for så vidt ikke komplisert på annen måte enn at det alltid er en utfordring, og viktig både for kommunen og søkerne at en både lar kandidatene få den muligheten de fortjener til å løfte fram sine kvalifikasjoner og at kommunen får et godt nok grunnlag til å skille/rangere kandidatene, og til slutt finne den best kvalifiserte, sier Kiel.

Takket «ja»

Det var basert på denne prosessen at kommunen kom frem til at Bjerkan var den best egnede kandidaten. 16. juli takket Bjerkan «ja» til tilbudet fra Skaun kommune.

– Vi mener Bjerkan er den best kvalifiserte til å tre inn i stillingen som økonomisjef for Skaun kommune. Oppstart skjer etter nærmere avtale, men høyst sannsynlig innen 1. november 2018, sier Kiel.

– Den som tilsettes får lønn i tråd med avlønning i tilsvarende stilinger i regionen. Det er avtalt en årslønn på kroner 850 000, opplyser Kiel.

Det blir med andre ord ikke millionlønn på den nye økonomisjefen.

– Nei, det ble jo ikke det. Sånn er det å jobbe i en kommune. Det er nok noe annerledes i det private nærlingslivet, sier Bjerkan med en latter.