Sorteringshallen på Hamos på Grønøra på Orkanger ble totalskadd i brannen torsdag ettermiddag 19. juli. Alle nødetater ble sendt til stedet. Brannmannskapet slet litt med å få kontroll på brannen, men det var aldri fare for spredning til andre bygg inne på området.

Anlegget ble umiddelbart stengt for publikum, men åpnet som normalt igjen allerede morgenen etter.

Brannårsaken er vanskelig å finne. Og trolig vil man ikke finne noen eksakt årsak.

- Det var jo mye restavfall samlet inne i bygget. Jeg tror ikke det er mulig å finne svaret. Det er heller ikke satt krimteknikere på saken, sier Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal lensmannsdistrikt.

Etterforskninga er ikke lagt ned, men etter all sannsynlighet blir saken henlagt. Årsak: Det blir bare spekulasjon hva som var brannårsaken.

Hamos hadde egen brannvakt utover kvelden denne torsdagen, i tilfelle brannen blusset opp igjen.

Bygget ble raskt sikret, slik at det ikke er fare for folk og publikum å ferdes i området.

Ingen ble skadet i hendelsen. Og ingen oppholdt seg i bygget da brannen brøt ut. Det var én av ferievikarene som oppdaget flammene, og som utløste alarmen.

Arbeidet som tidligere ble gjort i sorteringshallen, skal nå gjøres i en 1800 kvadratmeter stor hall Hamos har på andre siden av elva, på Furumoen. Hit skal de små containerne fraktes og avfall sorteres, mens containerne over 30 kubikk framover skal omdirigeres til sorteringsanlegg i Trondheim.

Det var ikke farlig avfall eller spesialavfall som lå i bygget som brant. Her var det eksempelvis treverk og avfall fra garasjer og loft. Det var med andre ord ingen grunn til å bli engstelig for røyken som kom drivende fra brannen.