Geir Mule ble i mars ansatt som daglig leder i selskapet Orkdalbadet KF. Nå står den tilbakeflytta orkdalingen utenfor den gigantiske anleggstomta i Idrettsparken og tripper etter å komme i gang 1. august. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Dampsaga bad & kulturbygg AS på Steinkjer. Før han fikk jobben som daglig leder satt han i styret for Orkdalbadet KF og har allerede vært med på å ta viktige beslutninger om hvordan badelandet og det tilhørende treningssenteret skal utformes.

- Jeg ble ringt opp og spurt om jeg ville sitte i styret og det var jeg selvsagt interessert i. Så jeg har vært med helt fra starten og har sammen med styret vært med på å plukke ut det beste av de fire forslagene som ble lagt frem. Det har vært en veldig spennende prosess for det er første gang jeg er med fra starten av. Så kom utlysningen på stillingen og da tenkte jeg at hvis jeg skulle flytte tilbake til Orkdal for noe, så var det nettopp dette. Jeg kunne ikke la denne muligheten gå fra meg, forteller Mule.

Flyttet i 1993

Mule er født og oppvokst på Orkanger, men flyttet til Steinkjer i 1993. Fram til da var han veldig aktiv i svømmemiljøet på Orkanger, og fungerte blant annet som svømmetrener. Årsaken til at han flyttet til Steinkjer, var studier. Etter studiene fikk han jobb som prosjektleder hos Data Power learning på Steinkjer, hvor jeg var ansatt i 16 år. I 2015 takket Mule ja til jobben som daglig leder ved Dampsaga bad & kulturbygg AS. Selv om han jobbet 16 år i IT-bransjen var han likevel veldig involvert i svømmemiljøet på Steinkjer, både som trener og kursholder i livredning.

Brenner for vannaktivitet

Når en hører hvilken erfaring Mule har fra i og rundt bassenget er det kanskje ikke så rart at valget falt på akkurat denne mannen. Han er nemlig tre ganger norgesmester i livredning. Han er utdannet badevaktinstruktør, babysvøminstruktør, småbarnsvømintruktør, svømmetrenerutdanning, livredningskurs, hjerte og lungeredningskurs.

Geir Mule tror det nye folkehelsesenteret et kjempeløft og vil ha et tilbud til alle i Orkdal.

- Dette har vært hobbyen min siden jeg var veldig liten. Jeg har brenner for alt som foregår i vann og er veldig opptatt av sikkerhet, sier Mule.

- Hva blir jobben din nå som bygningsarbeidet pågår?

- Det blir å kvalitetssikre at det Skanska bygger er tilrettelagt for de ansatte og brukerne av anlegget. At de ikke går på noen blemmer. Det er ikke bygd ennå så det er fint å kunne være med å påvirke om ting bør endres. Det er viktig med en god dialog med byggelederne og de som utfører arbeidet, så jeg blir vel på en måte et bindeledd der. Her kan jeg ta med meg den erfaringen jeg har fra badelandet på Steinkjer om hva som har fungert og hva som ikke har fungert, sier Mule.

Rundt 25 ansatte

Mule mener det er vanskelig å nå si hvor mange ansatte det kreves for å drive et såpass stort badeland, men at det må være en plass rundt 25 ansatte.

- I Steinkjer hadde vi 16 fast ansatte og 15 tilkallingsvikarer. Det krever litt ansatte på en slik plass for sikkerheten er veldig viktig. Mange foreldre tror ofte at badevaktene er barnevakter, men det er ikke slik det fungerer, sier Mule.

Og de ansatte må drilles før åpningen i 2020 for Mule tror det blir et voldsomt trykk de første månedene.

- Da vi åpnet ut badelandet i Steinkjer var det 150 meter med kø. Da må du ha gode rutiner. Jeg ser for meg et lignende scenario når det åpnes her i Orkdal også. Jeg tror det blir et vanvittig trykk de første månedene og da må de ansatte drilles, så vi må nok til Steinkjer eller et annet badeland for å trene inn noen rutiner, sier badelandlederen.

- Vil gi Orkdal et løft

Mule er imponert over det Orkdal kommune har fått til på idretts- og aktivitetsfronten. Han tror det kommende folkehelsesenteret vil gi kommunen et kjempeløft.

Badelandet skal ha noe for de aller fleste. Her er både stupetårn (bildet), vannsklie, aktivitetsbasseng, basseng med heve- og senk funksjon i tillegg til mye annet.

- Det er ikke noen tvil om at Orkdal kommune er en idrettskommune. Dette anlegget vil løfte kommunen ytterligere og vi må sørge for at vi kan gi et tilbud til alle. Vi ønsker å få med ungdommer, pensjonister, fysisk utviklingshemmede, barn, folk som ikke er svømmedyktige og mye mer. Det får vi ved å ha heve- og senkebasseng, stupetårn, aktivitetsbasseng med mer. I tillegg er treningssenter i forbindelse med badeland alltid en suksess. Jeg tror også at svømmeavdelingen vil oppleve et skikkelig løft. Jeg husket vi klaget over 12,5 metersbassenget da jeg var liten og det begynner å bli en stund siden, forteller Mule.

NM i vannsklie

Mule er opptatt av å treffe et bredt spekter av brukere til badelandet. Derfor var han raskt ute med å påpeke at vannsklien burde være lenger og den ble forlenget med 20 meter.

- Vi må ha noe for å tiltrekke oss ungdommen også. Jeg har jo lest i avisen at de ikke har noen plass å være på fritiden. Da må badeland være en ypperlig plass. Nå fikk vi utvidet vannsklien og skulle kanskje hatt flere sklier. Det har blitt populært å arrangere NM i vannsklie i det forskjellige badelandene i Norge med kvalifisering i hvert badeland og det må jo vi prøve å få til i Orkdal også, sier Mule som nesten ikke klarer å vente på at badelandet skal åpnes om drøyt halvannet år.

Slik blir badelandet:

* Badelandet har et areal på 3126m2 inkludert tribuner. Bruttoarealet på hele folkehelsesenteret er 10 000m2. De 200 parkeringsplassene kommer i tillegg til dette.

Badelandet er satt sammen av:

*To opplæringsbasseng med hev/senk-bunn.

- Dette betyr at dybden kan justeres etter ønsket behov, som bidrar til økt bruksområde.

* Et stupebasseng med 1, 3 og 5 meter stupehøyder.

* Et konkurransebasseng på 25 meter.

* Et aktivitetsbasseng med sklie og andre aktiviteter.

* I tillegg kommer det både boblebad, badstuer, barnebasseng og diverse.