YX-stasjonen (eiendommen og bygningen) i Buvika er eid av Dyndal-familien. I juni 2015 kjøpte Pål M. Kummeneje driftsselskapet av Helge Johny Dyndal. Siden har førstnevte vært stasjonsmester her nede. I praksis har han drevet stasjonen mens YX har hatt leiekontrakt med familien Dyndal.

Påsatt brann kostet 1,5 millioner kroner

Men fra 1. september i år inngår 7-Eleven avtale med YX. Kummeneje har fått et tilbud om å søke på sin egen jobb, men han er ikke interessert i det.

- Jeg føler vel at usikkerheten med YX i tida jeg har drevet her, har tært på. YX vil bare selge drivstoff, ikke eie og leie bensinstasjoner, sier han.

Kundene vil ikke merke den store endringen, bortsett fra nye logoer og en "ansiktsløftning" i lokalet.

- Det blir en vesentlig oppgradering av inventar og driftsmateriell. Det er sårt tiltrengt. Jeg har ikke gjort så mye med det på grunn av usikkerheten rundt min egen avtale med YX, forklarer Kummeneje.

Han forteller at arbeidet med å bygge om disken i lokalet starter 1. september, mens den øvrige ombygginga vil skje i løpet av høsten.

- Blir det døgnåpen stasjon etter hvert nå?

- Det kan det bli. Men jeg oppfatter det slik at de nye driverne vil se an hvordan det blir på E39. Det er jo snakk om at veien etter hvert skal stenges i lang tid grunnet arbeid i tunnelene mellom Øysand-Thamshavn, og at trafikken da skal ledes ned på gammelveien (fylkesvei 800).

- Hvordan vil endringen påvirke dine ansatte?

- Ansatte blir med videre inn i det nye selskapet, hvis de vil selv. I dag har vi fem-seks årsverk her, fordelt på hel- og deltidsansatte, sier stasjonsmesteren.

Mann i hettegenser fylte drivstoff og stakk av

Det er Reitangruppen som står bak endringa. De tar tilbake sine egne stasjoner når samarbeidsavtalen med ST1 (Shell) utløper om to år. Fra 2019 inngår 7-Eleven samarbeid med YX på drivstoff og blir til YX 7-Eleven.

Stasjonsmester Pål Kummeneje skal jobbe ved YX I Buvika ut august måned.