Mannen som var sjåfør på varebilen, som mandag morgen denne uka mistet to kajakker fra taket på varebilen i Viggjatunnelen på E39, måtte torsdag levere inn førerkortet mens etterforskninga pågår.

Den ene kajakken traff sidespeilet på en møtende rutebuss, før den slo opp i ei siderute på bussen som knuste, slik at en mannlig passasjer i 60-åra fikk kuttskader. Han måtte fraktes til St. Olavs hospital med kuttskader, og ble operert.

Paret i varebilen hadde ikke fått med seg ulykka med bussen, før de kjørte ut av tunnelen og videre til Orkdal sjukehus, der sjåføren skulle opereres.

Den kvinnelige passasjeren ble avhørt mandag formiddag. Sjåføren og bussjåføren ble avhørt senere denne uka.

- Det gjenstår avhør av den skadde busspassasjeren, og det gjenstår litt etterforskning i saken før den sendes til jurist, opplyser Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal politidistrikt.

Sjåføren av varebilen kan trolig vente seg en reaksjon for dårlig sikring av last - kajakkene falt av taket. I tillegg gjorde det selvsagt ikke saken bedre at ingen i varebilen fikk med seg ulykka de forårsaket, samt at de kjørte videre kort tid etter hendelsen.