Sjur Vaage/Oda Karoline Vaage

Det var allerede varmt på Orkanger fredag aften, men under konserten med Fremmed Rase virket det som om temperaturen ble mangedoblet.

Ordfører'n (Frode Myren), Kapabel (Christian Teigen), og MC Apekatt (Jan Tore Lund), samt DJ Dekstra Large, entret teltscenen og folket var klare. Fra første sang lød rop om «Råne» mot scenen, men heldigvis blåste de ikke sin kanskje mest populære sang først.

Vi fikk mange låter, både velkjente og mindre kjente fra deres mangeårige karriere (selv om undertegnede kanskje savnet litt fra Alien Breed-tida, journ.anm.), og det var publikumsfrieri opp og i mente. Og det var selvsagt en god ting.

De showet og snakket mellom låtene og var like eksemplariske som undertegnede husket dem fra Storåsfestivalen 2004 og en tidligere festival ved vannspeilet. De kunne også nevne at første gang de spilte på Orkanger, var på Pepita, og de husket det godt.

Undertegnede tok en prat med MC Apekatt etter konserten, som sto i røykeområdet bak toalettene og tok seg en blås. En slik konsert kan sånn sett sammenlignes med et samleie. Etter utløsningen (konsertens slutt), er det godt å koble ut og slappe av før man tar til igjen.

Mens Anders Jektvik, Madcon og Thomas Løseth samlet folk ved hovedscenen, var det ingen tvil om at det var ved teltscenen det var høyest temperatur, både figurativt og bokstavelig talt.