I øyeblikket er det nå tre seniorlag for damer i Orkdal. Orkangers damelag kjemper midt på tabellen i 2. divisjon, mens Orkangers andrelag og Orkla befinner seg øverst på tabellen i 4. divisjon og begge lagene ser ut til å ha gode muligheter for å rykke opp til 3. divisjon til neste sesong.

OIF-trenerne Bjørn Bakken og Paal Magnus Tødaas har et ønske om at Orkanger IF og Orkla går sammen om et samarbeid om damefotballen for å stå sterkere fremover.

- Vi har hatt litt kontakt med Orkla for å høre om interessen, men har ikke fått så mye tilbakemeldinger. Vi uttaler oss litt som privatpersoner her, men har støtte fra OIF når det gjelder ønske om å få til samarbeid på damesiden. Vi ønsker å få samlet alle dame- og jentespillerne i ei gruppe, sier Bakken og Tødaas.

Orkanger har førstelaget godt plassert midt på tabellen i 2. divisjon og har også et andrelag i toppen av 4. divisjon.

Uholdbart nå

Duoen peker på at det er veldig vanskelig å få til et fullgodt tilbud for dame- og jentespillere slik situasjonen er nå.

Les også: - Det er ikke tvil om at det er krise

- Det brukes ekstremt mye energi for å være på det nivået vi er nå. Slik som situasjonen er nå, så tror jeg maksnivået er nådd. Vi bruker for mye tid på utenomsportslige ting når vi bør fokusere på å utvikle spillere. Da mister vi litt gleden av å holde på, sier Bakken.

- Fotballfamilien på damesiden er ikke stor nok til at vi kan ha tre lag seniorlag i distriktet. Vi slåss om den samme gjengen spillere og har akkurat nok spillere til at det går rundt, sier Bakken.

Kan kjempe i toppen

Bakken og Tødaas tror at det ved et samarbeid vil bli lettere å utvikle spillere, og at det vil gi damefotballen i kommunen et løft.

- På sikt så mener jeg at vi kan kjempe i toppen av 2. divisjon. KIL/Hemne får det til, så hvorfor skal vi ikke få det til her. Vi har spillere i begge klubbene som ville gjort at kvaliteten i treningsgruppene ville blir bedre. Vi har allerede et samarbeid på J17-laget, og det har fungert fint, sier trenerduoen fra OIF.

Orklas damelag topper 4. divisjon og rykker etter all sannsynlighet opp i 3. divisjon til neste år.

Kjølig forhold

Det er ikke noen hemmelighet at forholdet mellom Orkla og OIF har vært kjølig en god stund. Det er også trenerne klar over.

- Det dårlige klimaet mellom klubbene de siste årene er sikkert en faktor som gjør at det er vanskelig å få til et samarbeid, men jeg skulle ønske det var mulig å legge det til side, se forbi klubbfølelse og se fremover for å få til noe bra. Det eneste vi ønsker å få til, er å samle dame- og jentespillerne på en treningsarena, og det er heller ikke viktig at vi er trenere, bare vi får til et samarbeid, sier Tødaas.

Vurderer å gi seg

Tødaas var med å starte opp jente- og damefotballen i OIF for sju - åtte år siden, mens Bjørn Bakken er inne i sin femte sesong som trener for damelaget. Trenerne tror ikke de fortsetter om det blir samme situasjon neste år.

- Det er ikke noe artig å holde på slik det er nå. Vi føler at bremsen er satt på, og at vi bruker for mye tid på å få det til å gå rundt. Jeg tviler på at vi orker å gå på et år til om det blir det samme neste år. Det spiller ikke noen rolle hva laget heter eller hvem som er trener, bare vi får til dette. Vi har klokkertro på at dette blir bra for spillerne, avslutter trenerduoen.

Ordknapt fra Orkla

Orkla er klar over forslaget fra Orkanger, men sportslig leder Jan Ingebrigt Ustad sier at forslaget vil bli behandlet av klubben.

- Vi har fått en henvendelse fra Orkanger IF og vil behandle den på førstkommende styremøte som kommer nå i løpet av august. Så kan dere heller få mer informasjon etter at den er behandlet i styret, sier Ustad.

- Hva tenker sportslig leder om et samarbeid?

- Ingen kommentar.

- Tror du et slikt samarbeid vil være positivt for damefotballen i dalføret?

- Det er jo umulig å si. Det er eksempler hvor det har fungert bra, og det har vært andre eksempler på at slike samarbeid ikke har fungert, sier Ustad.