- Jeg tør ikke love noe, men det er helt klart at vi politikere må se på dette, sier Svanem.

Han er opptatt av at de som ønsker å komme seg til øya, får mulighet til det:

- Jeg har bestemt meg for å se på overfartsmuligheten for dem som ikke har båt, slik at vi kanskje kan få til ei ordning med skysstrafikk igjen.

Unik attraksjon

- I Magerøya har Hemne kommune en unik attraksjon, både for turister og lokalbefolkning. De tre som har tatt over, har signert en tiårskontrakt. Vil du som ordfører bidra til at de har rammebetingelsene på plass for å kunne ta ut potensialet som ligger i Magerøya?

- Ja vi vil helt klart se på dette med tanke på at de skal få mulighet til å utvikle plassen. Det har lenge vært utfordringer lenge kaia. Og det er veldig synd, både for dem som driver og for Magerøya som sted, at vi har for liten kaikapasitet. Så det er klart at erfaringene fra i sommer vil bli lagt vekt på når vi starter med budsjettet til høsten.

Penger fra fond?

Tidligere i sommer var ordføreren på besøk på Grønset gård på Vinjeøra, i forbindelse med at anlegget hadde fått støtte fra kulturminnefondet.

- Grønset gård har fått 1,2 millioner kroner over en treårsperiode. Er det muligheter for at Magerøya, som et viktig kulturminne, kan få midler?

- Kulturminnefondet er opprettet for private eiere. Det betyr at vi må finne penger på kommunens budsjett når det gjelder Magerøya, sier Svanem.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284