Silje Asbjørnsen

Bor: Børsa

Jobber som: Fotograf

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg er på jobb og får meg en etterlengtet pause siden jeg prater med deg.

Har det vært travelt?

— Ja, men jeg lever ut drømmen min, så travelt er bare fint. Det gjør at jeg får sove godt om natten.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Ingenting, ha-ha. Jeg er en dårlig vert. Jeg forventer at vennene mine går inn i kjøleskapet mitt selv og finner det de vil ha. Men jeg har alltid sjokolade, så det kan jeg by dem på. Jeg forventer ikke servering, så jeg serverer ikke til venner. Jeg forventer ikke at folk skal dekke på til meg når jeg er hjemme hos andre folk.

Går du inn i kjøleskapet til dine venner?

— Jeg spør først: «Kan jeg ta meg ei brødskive?».

Hvor drar du helst på ferie?

— Jeg har ikke vært på ferie de siste årene. Men jeg drar helst der hvor det er god mat. Jeg er veldig reiselysten, og i det siste har jeg vært på Kreta og mange plasser i Sverige. Det var kjempefint og jeg fikk oppleve nye plasser, som er viktig for meg som er fotograf. Egentlig har jeg ikke et spesielt reisemål, jeg vil bare generelt se verden.

Hvordan var maten på Kreta da?

— Nydelig! Siden det ikke var en typisk chartertur, var det veldig mye lokal mat. Det var så mye mat at vi måtte be dem om å stoppe på et tidspunkt. I tillegg var det ordentlig gresk mat og det var jeg så glad for. Jeg har vært på plasser hvor du kun får en smak av landet, men ikke ordentlig lokal mat. Det fikk vi her og den var fantastisk god! Terningkast 6. Men lite kan måle seg med yndlingsmaten min, som er kurdisk mat.

Hvor kan man få tak i kurdisk mat da?

— Hjemme til noen som er kurdisk, ha-ha.

Hva leser du?

— Jeg har ikke overskudd til å lese for tiden, så akkurat nå leser jeg overskrifter på nettaviser og bladet Fotografi når det kommer i posten!

Hvorfor bor du der du bor?

— Fordi jeg er oppvokst der, og det er ved sjøen. Jeg må ha sjøen i nærhet av meg.

Hva gjør du på fritiden?

— Fritid, hva er det? Jeg jobber på fritiden, og når jeg omsider legger fra meg jobben sitter jeg på sofaen og nyter det å gjøre ingenting. Ellers så går jeg litt tur.

Hvordan holder du deg i form?

— Jobben! Det har vært mye aktivitet i det siste. Jeg er i aktivitet nesten hele tiden, bortsett fra når jeg har redigeringsdager.

Har du et favoritt-turmål?

— Jeg vil oppleve mer av utlandet, som New Zealand. Men trimmessig, er det toppturer. Jeg har begynt å oppdage at det er morsomt å gå på topper, for det er så fint når du har nådd toppen.

Er det noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Jeg har så mange drømmer. Først og fremst vil jeg bygge en trygg fremtid for meg og ungene. Jeg vil ha det trygt rundt meg og få til det jeg holder på med nå. Og så vil jeg at firmaet skal gå litt av seg selv. Jeg vil rett og slett få det til.

Hva opptar deg for tiden?

— Å få det til!

Hvis du skulle ha jobbet som noe annet, hva hadde du valgt da?

— Noe innenfor et kreativt yrke eller håndverk. Jeg trivdes kjempegodt i jobben som rammemaker, da jeg trives godt med å jobbe med hendene.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

— Med barna? Da ville jeg ha savnet resten av familien og vennene mine. Og uten barna? Da ville jeg helt klart ha savnet barna mest.

Hva med jobben?

— Nei, den hadde jeg tatt med meg. Den er jo flyttbar.

Har du en plass du kunne tenkt deg å flytte til for ett år?

— Egentlig ikke, vi har det så godt og trygt her i Norge. Jeg har ikke noe behov for å flytte til et annet land, bare å besøke og oppleve. Men hvis jeg måtte velge et land så hadde det kanskje blitt New Zealand.

Oda Karoline Vaage