Gårdbruker Gunnar Nergård Løseth i Romundstadbygda i Rindal gjorde en merkelig oppdagelse søndag 29. juli: To muttere var fjernet på det ene hjulet på hans nyinnkjøpte rundballepresse. I tillegg var to andre muttere skrudd løs.

- Dette er ikke barnestreker, det er helt sikkert. Mutterne sitter kjempegodt, og du må ha riktig utstyr og stor kraft for å få dem løs, sier han.

65-åringen har tidligere leid inn entreprenør til å ta seg av grasslåtten. Men 21. juli i år investerte han selv i en brukt Orkel-presse. Tre dager senere presset han ni rundballer lenger ned i bygda, før han parkerte pressa inntil låveveggen utendørs på gården.

- Under pressinga var det ingen tegn til at muttere var borte eller løs, sier han.

Søndag 29. juli fant en kjenning av rindalingen en mutter på veien inn mot gården. Og ved nærmere øyensyn oppdaget de at fire av totalt seks muttere på det ene hjulet på rundballepressa var borte eller løs.

- Jeg har ikke kjørt med pressa siden 24. juli. Da var alt tilsynelatende normalt. Nå ble det funnet én mutter på veien ned fra gården. Merkelig, sier Løseth.

- Har du noen uvenner?

- Nei, svarer han.

- Har du anmeldt saken?

- Nei, jeg avventer det. Men jeg kommer til å gjøre det, dersom det viser seg at det er noe galt med det elektriske eller noe annet på utstyret.

Politioverbetjent ved Surnadal lensmannskontor, Anders Magne Ormset, forteller at de har vært på gården og kikket på saken.

- Det er ikke opprettet sak i første omgang, i samråd med Løseth, sier han.

- Minner dette om noe annet enn uskyldige guttestreker?

- Ja, det gjør jo det! Mutterne er i utgangspunktet skrudd veldig godt fast, påpeker han.

Løseth priser seg lykkelig over at han ikke hektet pressa på traktoren og la ut på kjøretur.

- Da kunne det blitt bom stopp eller at hjulet har falt av, med biler imot, sier han.

- Når tror du dette har skjedd?

- Vi er vel rimelig sikker på at det har skjedd natt til lørdag 28. juli, svarer gårdbrukeren, som håper at det er mindre sjanse for at det skjer igjen ved å fortelle om saken.