Det er lett å la seg inspirere av Tove Ingeborg Hansen. Den svært så treffsikre hemnværingen som for fjerde gang har skutt seg inn på prinsesselaget.

Les også: Kjempeskyting av Meldaling

Les også: 15-åring med toppskyting

Det er en formidabel prestasjon med tanke på at hun fortsatt bare er 26 år gammel. Hemne og Heim-skytteren har en egen evne til å være best når det gjelder. Tove Ingeborg har på grunn av skiftarbeid i helgene skutt mye mindre enn flesteparten av konkurrentene. Men det ser ut til å være uproblematisk når hun får på seg skytterklærne og kommer på Landsskytterstevnet.

- Jeg er godt fornøyd med at jeg skyter 244 poeng og har prinsesselaget innen rekkevidde, sa Tove Ingeborg etter at hun var ferdig med sin skyting og hadde kvalifisert seg for et nytt prinsesselag. Det er inspirerende å tenke på at hun bare var ett poeng og noen sentrumsblinker å få skyte på kongelaget. Hansen gjorde det da hun skjøt på kongelaget i LSS på Elverum i 2010.

Har markert seg før

Det i en alder av 18 år og det første året hun var senior og klasseskytter. Den norske skytterfamilie forsto da at de hadde med et helt unikt talent å gjøre. I en allerede stor premiesamling er det allerede flere gjeve utmerkelser.

En av de er Aftenposten-fatet som deles ut til beste skytter under 20 år på Landsskytterstevnet og henger veldig høyt. Det gjør også pokalen som tilfaller beste kvinnelige skytter på 25-skudden. Tove Ingeborg har allerede sikret seg den. I tillegg til beger, medaljer, gavepremier og andre utmerkelser. Hun vil heller ikke dra tomhendt heim fra dette landsskytterstevnet.

Takler spenningsnivået

- Jeg skal gjøre mitt beste og så får vi se hva jeg ender opp med, sa Tove Ingeborg da hun fikk spørsmål om hva hun forventer seg dersom det blir finale. Det var på det tidspunktet fortsatt en god del som ikke hadde skutt.

Den blide og populære Hemne-jenta som bor på Vinjeøra, ville ikke forskuttere noe som helst. I løpet av kvelden var det klart at hun får skive åtte i finalen.

Det er topplokket og den mentale styrken som er hennes fremste egenskaper som skytter. Tove Ingeborg kommer neppe til å ha særlig høyere spenningsnivå under prinsesse-skytingen en hun hadde da det ble 244 poeng innledningsvis. For hun har vært med før og vet hva det dreier seg om. Det er ikke alle konkurrentene som gjør det. De vil nok få sitt å stri med. Derfor har hun en god mulighet til å klatre på resultatlista dersom det klaffer.

nyhets.redaksjonen@avisa-st.no

952 52 255