Onsdag møttes ledelsen i Rema for å diskutere den videre prosessen med å etablere Rema-butikker i Skaun kommune. Det er fra før en kjent sak at kjøpmennene ønsker å etablere butikker i både Buvika og Børsa.

– Rema er fortsatt veldig interesserte i å etablere oss både i Buvika og Børsa. Vi jobber med det, og våre to førsteønsker er Tysse-eiendommen i Børsa, og så tenker vi et større prosjekt med samlokalisering i Buvika, med flere aktører. Vi er veldig glade i å ligge på handelstun, så det kan fort bli løsningen i Buvika, sier regionsdirektør i Rema 1000, Vidar Andersen, til avisa Sør-Trøndelag.

Ny tidsramme

Da ST snakket med Andersen i 2017, var planen å åpne de nye Rema-butikkene innen 2018. Regionsdirektøren erkjenner at den tidsrammen ryker.

– Det blir vanskelig. Vi vet at slike prosjekter tar lang tid. Vi er tålmodige, men hvis vi ikke får på plass noen løsning snart, så må vi se på andre løsninger. Men vi har veldig lyst til å være med på å utvikle handelsstedet Buvika og Børsa.

Remas førsteprioritet i Børsa er «Tysse-tomta» ved avkjøringen fra E39. Foto: Eidsmo, Rema 1000

Det er nå tre år siden Rema 1000 bestemte seg for å satse på å etablere seg på den såkale E39-aksen, mellom Klett og Orkanger.

– Det er viktig å få på plass en løsning snart, hvis ikke må vi se på andre løsninger enn Børsa og Buvika. For oss handler det om å være der kundene er, og da må det gjøres et valg: Vil Skaun kommune utvikle et handelssted i Børsa og Buvika, så vil vi være med på det, sier Andersen.

– Hva om dette drar ytterligere ut i tid?

– Det er ingen trussel fra vår side, men det er en realitet at hvis vi ikke får til en utbygging snart så må vi se på lokaliteter på Klett og Orkanger, om vi skal greie å ta ut det potensiale som ligger på denne aksen.

«Tysse-tomta»

Skulle ikke den såkalte Tysse-tomta i Børsa sentrum, etter avkjøringen fra E39, vise seg å være tilgjengelig, finnes det andre alternativer.

– Vi har flere utbyggere som tilbyr oss tomter, og de er kanskje enda mer utålmodige enn oss. Det er flere som har tilbudt oss lokaler på lokaliteter i både Børsa og Buvika. Vi har sagt at vi er interessert, og om de kommer tilbake med noe konkret, så kan vi si «ja» eller «nei». Men det er det vi opplever; at når de kommer tilbake, så har de ikke konkrete løsninger, sier regionsdirektøren.

– Vi får nesten ukentlige henvendelser med forespørsler om når vi kommer til Buvika og Børsa.

Det er i dag Hammer tilhengervice, sammen med Skaun kommunes kaldtlager, som holder til på «Tysse-tomta». Foto: Google maps

– Hva er utfordringen med Tysse-tomta, som du sier er førsteprioritet for dere?

– Ifølge utbygger har han ikke en løsning klar som han kan tilby oss enda, men jeg har ikke detaljer om hvorfor. Det er en kjent sak at det er komplekst i Børsa sentrum. Jeg tenker at dette handler om at Skaun kommune, som bevilgende myndighet, må gjøre et valg, slik at utbyggerne har noe å forholde seg til.

Byggeklar

Så lenge det ikke er bestemt noen lokalitet for den nye butikken, er det vanskelig å si hvor stor den vil bli, men Andersen forteller at «modellbutikken» er på rundt tusen kvadratmeter med netto salgsareal.

Hvis dere får et «go» i morgen, når kan butikken i beste fall åpne svingdørene?

– Rekorden er vel sju måneder, men det er vanskelig å si. Men innen ett år så kan vi åpne butikk.

Standardbutikken er enten 1340 eller 1 134 kvadratmeter. Foto: Eidsmo, Rema 1000

Skulle Rema få etablere seg på Tysse-tomta i Børsa sentrum, vil det være et lite steinkast unna Coop Extra. I Buvika ligger det fra før en Kiwi- og en Coop Extra-butikk.

– Er det en bevisst strategi å legge dere så tett på Coop Extra? Vil ikke det kunne ramme omsetningen for alle dagligvarebutikkene, eller er ambisjonen å utkonkurrere de nærmeste konkurrentene?

– Aktivitet skaper aktivitet. Vi opplever et veldig tilfang av nye kunder når vi etablerer oss i nye marked. Så når vi etablerer oss er det ikke for å ta livet av noen andre. Det man ser når dagligvarebutikker kommer på plass, så blir det attraktivt også for annen handel i samme område.