NRK skal sende fra Toppidrettsveka fra Knyken og Orkdal torsdag 16. august. I forkant av det som skal skje i Knyken vil det være en slags åpningsseremoni i Idrettsparken med de største stjernene til stede. Her vil NRK være til stede for å lage en reportasje. Under arrangementet i Idrettsparken flyr nemlig NRKs filmteam helikopter inn over Orkanger. Innslaget vil sendes som en del av kanalens reportasje som sendes fra 19.30 til 20.25 samme kveld.

NRK vil stille med helikopter og åtte kamera i løypene i Knyken.

- NRK skal sende i en time i beste sendetid torsdag kveld. Under Blinkfestivalen som var forleden hadde NRK 1,9 millioner tv-seere. Så langrenn er populært også på sommerstid, sier Magne Fossbakk.

Vil bidra med «funcfact»

Orkdal kommune er en viktig støttespiller til Toppidrettsveka og kommunikasjonsrådgiver i kommunen, Steinar Larsen, skal møte NRKs TV-team for å utveksle ideer.

- NRK er interessert i tips om funfact fra idretten i Orkdal og Orkdal for øvrig. Jeg skal møte NRK for en nærmere dialog hvor vi skal hjelpe dem med diverse informasjon. Kommunen ser jo på dette som en fin profilering. Når vi nå får et helikopter som filmer inn over fjorden og reportasjer fra Orkdal, så er jo det helt strålende, sier Larsen.

Blir gratis i år

Det skapte en del debatt da Orkdal IL valgte å ta betaling for inngangsbillett og parkering de første årene de arrangere Toppidrettsveka. Nå går idrettslagene Orkdal IL og Orkanger IF bort fra den modellen.

- Det ble diskutert en god del fordi det var gratis i Aure og i Trondheim. På det tidspunktet var vi i en situasjon hvor vi var avhengig av å tjene litt penger for å betjene lån. Nå har vi kommet et steg videre og har følt litt på det ønsket om å gi samme tilbudet som i Aure og Trondheim. Vi får inn litt av det tapte i form av loddsalg med flotte premier, sier daglig leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk.

1000 skoleelever

Fossbakk og daglig leder i OIF, Anders Skjøld, har vært i kontakt med rektorene på en rekke skoler i Orkdal kommune. Så langt er det klart at over 1000 skoleelever legger første skoledag til Idrettsparken og Toppidrettsveka. Hvor mange som tar turen videre til Knyken er usikkert. Arrangøren oppfordrer også at foreldrene tar turen til Knyken for å overta ansvaret for barna når skoledagen er over.

- Det er nok ikke alle som skal til Knyken, men det er lagt opp til busstransport opp til Knyken for de eldste elevene etter det som skjer i Idrettsparken er over. Men skoledagen er over før selve Toppidrettsveka kommer i gang, men vi håper at foreldre tar turen til Knyken for å møte barna sine der og overvære det som skal skje utover ettermiddagen. Det er tross alt ikke hver dag at verdenseliten i langrenn kommer på besøk, sier Fossbakk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255