Anita Gilde (42) fra Vassbygda i Skaun ble tidligere i år valgt som den første fylkeslederen for Frp i Trøndelag (etter fylkessammenslåinga). Hun var også gruppeleder for fylkespartiet i 2016 og 2017, mens Lill Harriet Sandaune satt på Stortinget for Per Sandberg.

Nå varsler 42-åringen at hun gir seg neste år som både fylkesleder og fylkespolitiker.

- Slik jeg opplever det siste året dreier det meste seg om konflikter rundt person, og ikke sak. Det var ikke derfor jeg gikk inn i politikken, forklarte hun nylig til Adresseavisen.

Firebarnsmora har rett og slett mistet motivasjonen for å drive med topp-politikk.

- Jeg har fire barn i alderen 11–20 år som skal følges opp, eget klesfirma, jobb i NAV Arbeid og ytelser Trondheim, politiker i både fylket og Skaun, samt at jeg tar en master i organisasjon og ledelse. Summen av alt dette blir for mye. Skal jeg være politiker må jeg være på hele tiden. Jeg har gått glipp av mange avslutninger for barna, og det gnager på samvittigheten. Sammenslåingen av Trøndelag har også vært belastende med veldig mye reising. Nå gir politikken meg flere minuser enn plusser, og da er valget enkelt. Men jeg vil gjerne være med i kommunestyret i Skaun, så jeg ikke er helt ute, sier hun til Adresseavisen.

Gilde lover imidlertid å "holde kruttet tørt" fram mot kommune- og fylkestingsvalget i 2019.

Det har ikke lyktes ST å komme i kontakt med Gilde.