140 gjester fikk god mat og enestående underholdning.

Et bortimot prikkfritt opplegg fra arrangør Koment/Endre Storholt ble toppet med de fire S-ene, Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand, Are Hembre og Trond Hustad, Nils Arne Eggen i god gammel verbal form, med Mini Jacobsen som konferansier – og med god mat fra Bergmannskroa.

Aperitif rundt et tomt svømmebasseng og med elever fra kulturskolen som spiller piano midt i det tomme bassenget – det er spesielt! Mats Handberg Holte, Kristine og Guri Gunnes samt lærer Pjotr Wrobel trakterte klaveret.

Gulløpet på storskjerm

Gallaen startet med at Jan Egil Storholts gulløp fra Innsbruck-OL i 1976 ble vist på storskjerm, til stor glede for seerne. Jammen vant han denne gangen, også, over parkamerat Juri Kondakov!

Kjetil Kroksæter intervjuet så de fire S-ene i tre etapper; første runde, andre runde og den krevende og vanskelige tredjerunden, som Jan Egil Storholt fikk ta seg gjennom alene … Mange interessante og muntre historier dukket opp. Det var ingen problemer med hukommelsen verken hos Storholt, Stensen, Sjøbrend eller Stenshjemmet; her trillet distansetider, årstall og til og med rundetider ut på løpende bånd.

- Hvilke løp, hvilke opplevelser husker dere best? spurte Kroksæter.

– Denne gruppa vår, de fire S-ene. Samholdet, kameratskapet, det å pushe hverandre til å bli bedre, konkurransen og vennskapet, sa Sten Stensen til stor applaus fra salen.

Verdensstjerner - og «I skyggen tå et tårn»

Arve Tellefsen spilte først «Nella Fantasia» sammen med Kjetil Bjerkestrand. Så dro 81-årige Tellefsen i gang ungarsk czardas-show mellom bordene i Idrettsbygget og skapte en fantastisk stemning. De to verdenskjente musikerne løftet arrangementet til store høyder.

Det gjorde også Løkkens egne Are Hembre som ga til beste en storartet versjon av «I skyggen tå et tårn», velkjent fra alle hans gruvekonserter. Tilegnet Jan Egil Storholt ble budskapet at det alltid er godt å komme heim. Akkompagnatør var som vanlig Trond Hustad.

Eggens kloke ord

Nils Arne Eggen fortalte om hva Løkken var da han var barn og ungdom; om skihopperne som kom herfra. Både han og hovedpersonen Jan Egil Storholt drømte om å bli skihoppere. – Og skøyteløp, eller skeisrenning, som vi sier i Orkdal, var nasjonalsport.

- I dag ser vi tre unge brødre fra Stavanger som kjemper om å bli best i Europa. I går så vi en ung kar fra Ulsteinvik ta gull i Berlin. Jan Egil Storholt trente på Granatjønna i Bjørnli og ble olympisk mester. Alle har de hatt en driv, en indre glede over å trene for å bli bedre, og de har gjort det heime. De tålte motgang og motstand. Det er bare overbetalte fotballspillere som får anfall når de møter motstand, sa Eggen, med klar adresse til et herværende fotballag.

Skøytegallaen inneholdt også fortreffelig servering, Warholms sisteplass i finalen på 400 flatt – og Jacob Ingebrigtsens EM-gull på 1500 meter i Berlin.

En stor kveld på Løkken, rett og slett!