Bolme pensjonat ligger i fjellkommunen Rindal, ved hovedveien mellom Rindal og Surnadal. Her serveres hjemmelaget mat, og innimellom tilbyr de også sildball som rindalingene er så kjente for.

Service og idyll

Denne dagen, en varm tirsdag i juni, er det stekt laks med potet og rømme som frister aller mest. Det er helt folketomt i lokalet, så jeg står først i køa. Servitøren er kjapp til å komme når jeg får sjekket at ringeklokka virker. Den blidspente damen bak disken spør hva jeg vil ha, og jeg frembringer mitt ønske. Laks. Og iskaldt vatten.

– Jeg vil gjerne sitte ute og spise.

Hun viser meg en koselig liten terrasse i grønne og fine omgivelser, rengjør bordet og sørger for at gjesten får en myk pute å sitte på. Det er bare å lene seg tilbake i stolen, puste inn sommeren og la solstrålene gløde på en vinterblek panne.

Stor porsjon – og litt ekstra

Det er første måltid ved dette spisestedet, og spenningen er som alltid til stede før et bestilt måltid blir servert. Servitøren er tilbake før alle inntrykk fra omgivelsene har rukket å synke inn. Det var kjapt levert!

– Vær så god, smiler hun.

Det første som slår meg er hvor velfylt tallerkenen er. Dette er raust! Så ser jeg rømmeklatten. Nok, for en gangs skyld, tenker jeg. Stekt laks, kokt potet, kokte grønnsaker og salat, rømme og sitron. Men, smeltet smør, det sto ikke på menyen. Det var ikke en hyggelig overraskelse. Nok om det. Ingen sure miner med den servicen, det været og den rause porsjonen. Hver en bit nytes. Og ananas! Ja det har jeg aldri prøvd sammen med stekt laks før, men det var definitivt en innertier. Maten lever opp til sitt gode rykte ved Bolme pensjonat. Utvalget var ikke det største, men hvem trenger vel mange sider med meny når rettene som står der er så gode? Én ting forresten. De kunne hatt to desserter å velge mellom. Men mett som jeg var, var det uansett ikke ett tema.

Serveringssteder under lupen

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

480 01 020