Målet til de som driver butikk og næring i Orkdalsveien på Orkanger, er å skape mest mulig liv i sentrum. Lørdag 18. august arrangeres Farmen på torget.

Med Farmen mener de utstillinger og salg av mat, håndverk og det de kaller annet smått og spennende. Alt blir samlet sentralt på torget på Orkanger hvor det også blir aktiviteter for ungene som blant annet leieridning på hester som kommer fra Dyrenes hus i Børsa.

Årlig marked

- Vi ønsker å skape tradisjon for et gammeldags marked som arrangeres hvert år, sier Eva Haugen som sitter i torggruppa til Sentrumsforeninga på Orkanger.

Hun oppfordrer de som står på stand, til å være litt gammeldags kledd. Besøkende oppfordres også til å ta på seg en hatt eller ha ei korg på arma, for å prege markedet med litt nostalgisk stil.

- Hvis de vil altså, understreker Gro Rostad.

Lokal mat og musikk

De som deltar på årets Farmen på torget er blant annet representanter fra Thamsriket – Smaker i Orkland og Orkland bygdekvinnelag som stiller med sveler og flatbrød. Det er blir salg av fiskesuppe og godsaker fra Solruns heimlaga, samt salg av ferske egg, blomster og antikviteter.

Når det gjelder håndverksbiten, vil Berit Kirkaune og Anne-Mari Bakken demonstrere gamle husflidsteknikker.

Ellers blir det aktiviteter som blant annet melkespannholding, mens hele Orkdals egen trubadur, Tor Kvarsnes, sørger for sang og musikk til folket.

Månedlige loppiser

Medlemmene i torgruppa røper at de har planer om loppemarked en gang i måneden. I juli var det loppemarked med stor suksess. Og loppis blir det igjen lørdag 25. august der alle er invitert til å komme med loppene sine. To ganger i året skal det være et større marked der Farmen blir sensommermarkedet.

- Det gir ringvirkninger for hele sentrum at torget blir brukt, mener Eva Haugen og forteller at det er kjøpt inn paviljonger som kan brukes under markedene.

Skaper engasjement

De som driver næring i gata, er glad for at lokalbefolkninga engasjerer seg i aktivitetene som planlegges. Wenche Lund og Ingeborg Solligård er hyret inn for å pynte og skape trivsel på området i forbindelse med Farmen. Begge er født og oppvokst på Orkanger og for rette Orkanger-patrioter å regne. Wenche Lund er for øvrig kjent for å ha pyntet busskura på Orkanger, mens Ingeborg Solligård i tillegg til å pynte og ordne trivsel på torget, også vil stå med egen bod der hun selger antikviteter og egg fra Berge gård i Hoston.

- Dette blir bra, slår Eva Haugen fast og henviser til andre byer hvor det arrangeres lignende marked ukentlig.