Emma Aasbakk Engen (12) fra Berkåk som var martnasgjest under årets Rennebumartna sammen med sykehusklovnene Tove Karoliussen (Beate Kræsj Pling) og Frode Eggen (Smække), samlet inn nye 36 000 kroner til Sykehusklovnene under årets Rennebumartna. Hun blir nå belønnet med en tur til Disneyland i Paris sammen med mamma Karin.

Prosjekt Hjerteklovn

Emma som lider av sykdommen Nevrofibromatose type 1, har gjennom sitt unge liv hatt utallige besøk ved St. Olavs hospital. I 2015 kom hun i kontakt med Sykehusklovnene som hun har hatt mye glede og trøst av. Samtidig fikk hun vite at de manglet penger til det de drev med. Det ville den virksomme jenta fra Berkåk gjøre noe med, og i en alder av ni år startet hun prosjektet Hjerteklovn. Hun malte sin første hjerteklovn, fikk hjelp til trykking og la klovne-bildet ut for salg på Facebook. Siden er det blitt mange klovner som er blitt trykt på kort og krus og deretter blitt solgt.

Martnasgjest og egen bod

Målet til Emma var å samle inn 2000 kroner til sykehusklovnene som bidrar til å gi sykehusbarna en lettere og morsommere hverdag. Men det stoppet ikke med det, og før Rennebumartnan nå i august hadde hun samlet inn svimlende 170 000 kroner. Ikke rart at hun ble invitert til å være årets martnasgjest sammen med to av sykehusklovnene.

Som en ekstra hyllest til Emma satte Rennebumartnan også i gang en egen innsamlingsaksjon til Sykehusklovnene under martnan. I tillegg fikk Emma en egen bod hvor hun sammen med mamma Karin og andre hjelpere solgte klovnebilder, krus, vesker og klovneneser. Sammen med Rennebumartnan hadde Emma som mål å passere 200 000 kroner til Sykehusklovnene i løpet av martnashelga.

Tur til Eurodisney

Opptellinga etter helga viser 36 000 kroner som Emma skal overrekke til Sykehusklovnene ved St. Olavs hospital.

- Det er ikke for seint å støtte aksjonen. Det er bare å vippse til nummer 52 77 09, påpeker Kenneth Teigen som er leder av Rennebumartnan.

Som en ekstra honnør til Emma og mamma Karin, har Oppdal og Rennebu Gjensidige brannkasse, Rennebu kommune og Rennebumartnan spleiset på tur for mor og datter til Disneyland i Paris.

- Det er bare å si bon voyage, smiler Teigen som ikke er så lite stolt over den tiltakslystne sambygdingen Emma på 12 år.