En 15 år gammel gutt ble natt til søndag 5. august slått ned på en fest på Kyrksæterøra i Hemne. Mistenkte er en mann i begynnelsen av 20-åra.

Tenåringen ble kjørt til ambulansestasjonen på Kyrksæterøra av en person som skulle hente ham på feststedet. Samtidig ble guttens foreldre varslet.

Mor ble med ambulansen på E39 over Søvasskjølen til Orkdal sjukehus. Gutten ble imidlertid raskt sendt videre til traumemottaket ved St. Olavs hospital i Trondheim. Her ble det påvist skader. Det skal være snakk om en kraftig hjernerystelse.

Gutten var ikke i stand til å bli avhørt på søndag. Men dagen etter var han klar for å forklare seg. Han ble avhørt hjemme på bopel.

Mistenkte ble avhørt tirsdag samme uka. Han erkjente forholdet. Saken skal være aktuell for konfliktrådet.

- Fire vitner er så langt avhørt, i tillegg til fornærmede og mistenkte. Det gjenstår fortsatt noen vitneavhør, forteller Monica Brækken, seksjonsleder for etterforskning ved lensmannskontoret i Orkdal.

- Hvilken type vold skal være brukt?

- Det ønsker vi ikke å gå ut med før alle vitnene er avhørt.

Ifølge politiet tyder det også på at det er flere fornærmede i denne saken. Men kun én mistenkt.

- Noen av vitnene kan ha status som fornærmet. Det er det vi prøver å kartlegge nå, sier Brækken.

De involverte er unge folk i alderen 15-20 år.

Mistenkte ble ikke pågrepet etter voldshendelsen. Årsak: Politijuristen mente det ikke var gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse.