Bomkasser på Rindalsskogen i Rindal blir stadig vekk brutt opp og tømt for penger. I midten av juli ble bomkassen på Furuhaumarkveien brutt opp og ødelagt.

- Det er første gangen i år, men vi har hatt innbruddsraid før også, sa veisjef Per Kåre Negård den gang.

Nå har det skjedd igjen: Hengelåsen ved bommen til Furuhaugmarkvegen er enda en gang klipt over og fjerna. Kassen blir jevnlig, så det var lite tyvene fikk med seg. Men for veglaget medfører det stor irritasjon og i tillegg kostnad til nytt lås.

- Betal bompengene eller årskort med Vipps eller bankgiro, så kommer pengane dit de skal, sier Per Kåre Negård, leder i styret for Furuhaugmarka Veglag til Trollheimsporten.

Tyveriet er heller ikke denne gang anmeldt. Oppsitterne mener det er liten vits i og med at slike saker blir nedprioritert hos politiet.

Politibetjent Tor Hansen ved Surnadal lensmannskontor sa etter bomkasseinnbruddet i juli at han anbefaler å anmelde sakene, uansett sannsynlighet for oppklaring.

- Så lenge vi ikke får dra på åstedsundersøkelse, blir i hvert fall ikke sakene oppklart. Rent prinsipielt bør alle skadeverk, hærverk, innbrudd og forsøk på innbrudd varsles til politiet, sa han og la til at det selvsagt er opp til hver enkelt å avgjøre om man velger å anmelde saker.

Furuhaumarkveien ligger mellom Grølifeltet ved fylkesvei 342 og over til fylkesvei 65 på Rindalsskogen. Denne veien er en gjennomgangsvei.

Det er hyttefelt og rekreasjonssted for befolkningen i dette området. I tillegg er det gapahuk og opplagt for funksjonshemmede. Kort og godt et populært ferieområde sommer som vinter.