Orklas venstreving har for alvor tatt steget denne sesongen. I fjor ble det noen få kamper for den daværende 15-åringen, men i årets sesong har han vært fast inventar på Orklas lag. Det har også gjort at talentspeidere har fått øynene opp for den fotrappe vingen. Kristiansund har fulgt spilleren over en lengre periode og latt seg imponere. Sist uke var han med på to treninger med eliteserieklubben. Det gikk såpass bra at de ønsket underskriften til 16-åringen.

- Det ble snakk om en hurtig overgang fordi Kristiansund manglet noen kantspillere, spesielt på andrelaget sitt i 3. divisjon, men slik som jeg ser det, så har jeg fortsatt litt tid igjen i Orkla. Jeg føler at jeg ikke helt har fått ut potensialet mitt her. Jeg har nok godt av å være her litt lenger, sier Sandvik Høiseth like etter at Orkla har spilt uavgjort mot Levanger 2 på hjemmebane mandags kveld.

Magnus Sandvik Høiseth var hele tiden er uromoment for Levangerforsvaret i første omgang.

Selv om han sa nei denne gangen, så hadde unggutten en veldig fin tid i Kristiansund.

- Det var artig å være på trening. Fin erfaring som jeg kommer til å ta med meg videre. Det virker som en veldig fin og jordnær klubb, sier talentet.

Fortsatt muligheter

Selv om 16-åringen ikke var villig til å flytte på seg med det første, så tror han at det dukker opp flere muligheter.

- Jeg tror ikke døren er helt lukket fordi om jeg takket nei denne gangen. Kristiansund virket veldig interessert. Det er både artig og smigrende at det er interesse for meg. Det gir meg motivasjon og selvtillit. Jeg har i hvert fall gjort noe rett, sier vingen.

- Hvorfor var det ikke aktuelt for deg nå?

- Det handler om å være litt tålmodig. Jeg er såpass ung at jeg har godt av å være her i Orkla en stund til. Jeg trives her og det er veldig fint miljø. Som jeg sa tidligere, så tror jeg ikke døren er helt lukket, sier Høiseth.

- Det var artig å være på trening. Fin erfaring som jeg kommer til å ta med meg videre. En veldig fin og jordnær klubb.

Magnus Sandvik Høiseth scoret i sin tredje kamp på rad.

Scoret nok en gang

Mandag kveld tok Orkla i mot Levanger 2 på Orkla Sparebank stadion. Etter at Orkla hadde presset på for en scoring i åpningsminuttene fikk de hull på byllen etter en halvtime. Magnus Sandvik Høiseth kom seg fri på venstrekanten og hamret ballen i mål fra drøye 12 meter. Det var 16-åringens tredje scoring på like mange kamper. Totalt har det blitt syv mål denne sesongen.

Mistet seieren på slutten

Levanger 2 svarte med en utlikning, bare minutter etter at Høiseth hadde gitt Orkla ledelsen. Likevel kunne Orkla gå til pause med ledelse da Erik Helgetun stanget inn 2-1 noen minutter før hvilen. Etter en solid første omgang av Orkla hvor vertene kunne ledet med mye mer til pause, kom en heller svak andre omgang.

Levangers andrelag kom mye bedre med i kampen og skapte en del gode muligheter. Orkla var ikke i nærheten av det de viste i første omgang og fem minutter før slutt kom utlikningen. Da våknet Orkla og skapte et par store sjanser til å likevel stikke av med seieren, men det endte med poengdeling.

- Første omgangen er veldig bra. Vi spiller underholdende fotball og styrer kampen. I andre omgang vet jeg ikke hva som skjer. Det virker som vi blir redde for å tape. Vi tør ikke å kjøre på videre og score flere mål. Da blir vi straffet på en kontring. Det er surt, oppsummerer Høiseth.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255