Klokka 15.34 tirsdag ettermiddag 22. mai mottok politiet melding om ei trafikkulykke i Folloveien, rett nedenfor Orkdal vidaregåande skole (Follo) i Orkdal. Alle nødetatene rykket ut. Det samme gjorde luftambulansen.

Det var to personer i bilen, to unge menn. Ingen av dem hadde førerkort. Begge tenåringene var elever ved Orkdal vidaregåande skole.

Bilen de kolliderte med, hadde de tjuvlånt av en annen elev ved skolen. De to kameratene hadde tatt bilen, som stod parkert på skolen, uten tillatelse. Bilbrukstyveriet ble anmeldt.

Etter det ST kjenner til skal ulykkesbilen ha holdt høy fart mot svingen der de kjørte av veien. Vitner skal ha fortalt at bilen nærmest hoppet over den siste fartshumpen og slo understellet på kjøretøyet ned i asfalten, før den altså møtte en bil i svingen og gjorde en unnamanøver.

Etter 25-30 meter utenfor veien og over busk og lyng, bråstoppet bilen i et tre. Bilen fikk store materielle skader.

Den ene av dem ble fraktet til St. Olavs hospital i helikopter, mens den andre ble kjørt til samme sykehus i vanlig ambulanse. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

Begge har flere saker fra før på seg hos politiet, hovedsaklig volds- og tyverisaker. Men ennå er ikke de to som tjuvlånte bilen avhørt.

- Saken er fortsatt under etterforskning, blant annet skal det avhøres flere vitner, sier Monica Brækken ved lensmannskontoret i Orkdal til ST nå.

- Men hvorfor er ikke de to hovedpersonene avhørt ennå? Det har gått snart tre måneder siden kollisjonen.

- Vi har en stor saksportefølje ved kontoret, og mer alvorlige saker må prioriteres først. I tillegg har det vært ferieavvikling, sier hun.

- Er ikke denne saken alvorlig nok?

- Jo! Her er det også snakk om unge folk involvert, og det er viktig å prioritere. Samtidig er det ikke fare for bevisforspillelse i denne saken. Neste uke har vi mer folk tilbake, og da vil de to etter hvert bli kalt inn, sier Brækken.

Minst fem vitner er allerede avhørt, blant annet sjåføren som møtte de to like før de kjørte av veien. Dette er en trafikkert strekning, inkludert en god del myke trafikanter.

- Det er generelt litt høy fart her, så det er en strekning (50-sone) vi har til obs, sa lensmann Tor Kristian Haugan kort tid etter hendelsen.