Som kjent gikk Orkdal IL og Orkanger IF sammen om å arrangere årets utgave av Toppidrettsveka. I den forbindelse har Orkanger IF fått ansvaret for å arrangere en åpningsseremoni på torsdag formiddag i Idrettsparken.

Det endelige programmet er nå satt for hva som skal skje i Idrettsparken. Arrangørklubbene OIF og OIL startet tidlig prosessen med å få skolene i Orkdal med på laget for å skape en skikkelig folkefest i kommunen på torsdag. Til sammen skal 1000 elever fraktes til Idrettsparken for å delta på åpningsseremonien. De eldste ungene vil også bli fraktet til Knyken for å få med seg resten av Toppidrettsveka.

I Idrettsparken vil det bli offisiell åpning av Toppidrettsveka med presentasjon av toppidrettsutøverne. Det vil bli fulgt opp med taler fra Ståle Gjersvold i Trønderenergi og en åpningstale fra ordfører Oddbjørn Bang.

Deretter vil det bli skolestafett for elevene fra de forskjellige skolene som Idrettslinjen ved Orkdal VGS har ansvaret for.

Etter dette vil elevene få mulighet til å komme tett på deltakerne i Toppidrettsveka for spørsmål og autografer. Til slutt skal elevene ved skolene danne store menneskelige bokstaver som skal filmes fra helikopter som NRK bruker under Toppidrettsveka.