Søndag arrangerte Børsa IL sitt årlige friidrettsstevne, Orkla Sparebank Lekene. En rekke øvelser ble gjennomført i løpet av dagen og flere utøvere leverte meget sterke prestasjoner til tross for litt utfordrende forhold i regnværet. Leder i friidrettsavdelingen Stig Jansson var godt fornøyd med at nærmere 100 deltakere hadde meldt seg på stevnet.

- Vi ble vel i underkant av 100 deltakere i år. Det er rundt det samme som i fjor. Nå er det slik at flere friidrettsbaner i Trondheim er stengt og flere har ikke kommet skikkelig i gang med treningen. Sånn sett er vi ganske fornøyde med at såpass mange ble med, sier Stig Jansson.

Utfordrende vær

Værgudene var ikke helt på arrangørens side, men regnværet som kom ødela ikke for gode resultater selv om det ikke var optimale forhold for sprintere.

- Det gikk i grunnen veldig fint. Vi var litt uheldig med været, men ikke så uheldig at det ødela noe. Teknisk fungerte stevnet veldig bra og vi følte vi ga utøverne det stevnet de var lovet, sier Jansson.

Håper på rekruttering

De siste ukene har landets største aviser vært tapetsert med gode norske prestasjoner på friidrettsbanen. 17 år gamle Jakob Ingebrigtsen tok to sensasjonelle gull på 1500 og 5000 meter og fikk stor internasjonal oppmerksomhet. I tillegg leverte Karsten Warholm nok en gang på 400 meter hekk. Jansson håper at de nye forbildene kan være med på å øke rekrutteringen til friidretten fremover.

- Det veldig positivt for dem som allerede er i friidretten at de får se at det går an å lykkes selv om du kommer fra Norge. Både Jakob og Karsten slår meg som unge gode forbilder. Jeg håper at flere vil begynne med friidrett. Jeg tror mye av denne oppturen på friidrettsbanen skyldes innendørshallene som har kommet opp. Det gjør det lettere å trene gjennom hele året, sier Jansson.

Sterke resultater

Flere lokale utøvere leverte solide resultater under stevnet. Det var knyttet en del spenning til 800-meterløperen Kjetil Brenno Gagnås som har vist meget god form denne sommeren. Han brukte stevnet som oppkjøring til helgas NM. Gagnås løp inn på 1,56,99 på sin 800 meter og ble slått av Abduljaleel Mohamoud Ismail fra Selsbakk IF med et knapt sekund.

Mali Eidnes Bakken løp 3000 meter på stevnet. En litt uvant distanse for rindalingen som vanligvis springer noe kortere distanser til vanlig. Hun vartet likevel opp med 10,24,78 og er best i landet for 15-åringer på denne distansen.

Også Martin Haugen Skårild fra arrangørklubben leverte en meget god 600 meter. Han løp inn på tiden 1,34,12 og er blant landets raskeste 14-åringer på den distansen. Han løp også 60 meter på 7,75.

Det kan også være verdt å nevne at det ble løpt noen gode 100 meter av de kvinnelige seniorene. Mari Gilde Brubak fra Trondheim er en av landets beste på 100 meter og løp inn på 12,28. Børsværingen Jorun Bjørkli Bakløkk løp på 13,27.

Flere lokale løpere vartet opp med meget gode resultater. Foto: Stig Jansson
Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa hadde sin første konkurranse på fire uker og brukte stevnet som opplading til kommende helgs senior-NM. Foto: Arkiv