Arve Bjørkan var den store positive overraskelsen sett med lokale øyne i Landsskytterstevnet. Han klinket til med 250 poeng på baneskytingen. Det med en krager som hans gamleonkel har bygd.

- Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle klare å fylle på den innledende baneskytingen. Det er nok mitt beste LSS-minne selv om jeg begynner å ha vært med noen ganger. Det ble mange landsskytterstevner på 1980-tallet og den perioden hvor jeg var som mest aktiv. De siste årene har jeg slengt med på LSS de gangene det har gått i nærheten. For fem år siden var jeg i aksjon på Oppdal og to år senere tok jeg turen til Lesja, sa Bjørkan til lokalavisa.

Liker miljøet

Bjørkan både trente og konkurrerte mer i den perioden hvor han var aktiv. 71-åringen synes fortsatt det er artig å være en del av skyttermiljøet. Derfor blir det et og annet stevne for han som har hatt medlemskap i Løkken skytterlag i en årrekke. Den medlemskontingenten betaler han med glede. Det samme skytterlaget har opp gjennom årene fostret mange gode skyttere som Bjørkan har konkurrert sammen med og ikke minst brynt seg på i lokale stevner.

Bodde hjemme

Arve Bjørkan valgte å bo hjemme under Landsskytterstevnet. Det førte til at det ble en del bilkjøring. For det ble banefinale i tillegg til de innledende skytingene. Arve fikk det ikke til like bra i finalen som da han fylte med en Krag Jørgensen som det har blitt fyrt av noen skudd. Det vakte oppmerksomhet at han fikk det til så bra med den. For den type våpen er normalt ikke like bra som «saueren» som etter hvert gjorde sitt inntog i skyttersporten.

Mye skytterprat

- Jeg tror ikke det er et så stort «handikap» å skyte med sauer som mange tror. I hvert fall ikke på liggende, sa Arve som har valgt å bruke sitt gamle våpen fremfor å investere i et nytt. Han er som en god del andre i skytterlaget og distriktet for øvrig, en smule bekymret for rekrutteringen til denne idretten. Han registrerer at det er flere skytterlag som har forholdsvis få aktive.

Bjørkan er usikker på om resepten er å slå sammen skytterlagene ettersom det i utgangspunktet ikke blir flere skyttere av det. For han betyr det sosiale like mye som det sportslige på LSS. Der møter han igjen tidligere konkurrenter og andre kjente i skyttermiljøet. Det er ikke fritt for at det blir mye skytterprat når så mange med felles skytterinteresse møtes.