Harald Grønningen Skifond har helt siden Grønningen sine aktive dager bidratt med støtte til skitalenter og -entusiaster i Lensvik IL.

Etter at skikongen Harald Grønningen døde for to år siden har hans kone Ragnhild og styret i Harald Grønningen skifond vurdert hva som skal skje videre med fondet. I vinter kjøpte Lensvik IL Agdenes Røde Kors sin hytte i Øyangen, og på Årsmøtet ble det vedtatt at hytta skulle kalles «Haraldstu» for å hedre æresmedlem Harald Grønningen, ta vare på hans minne og formidle hans fantastiske prestasjoner til kommende generasjoner.

Avslutter skifondet

Tidligere i sommer fikk Ragnhild ideen om å avslutte skifondet ved å gi resterende midler til Lensvik IL og deres oppussing av Haraldstu. Dette fremmet hun til fondets styre som var helt enige om at dette var et verdig punktum som ville komme skisporten i Lensvik til gode i lang tid. Torsdag kveld hadde Lensvik IL samlet ildsjeler, styremedlemmer og æresmedlemmer til kveldsmat og formell overrekkelse av fondet.

Vil ta vare på minnet

Styreleder i Harald Grønningen Skifond, Oddvar Størdal, sto for selve overrekkelsen av 90 200 kroner, et stort bilde av Harald, ski og flere andre effekter til utsmykking av Haraldstu. Styreleder i Lensvik IL, Kåre L. Svanem, kunne forsikre Ragnhild om at pengene ville komme godt med og at effektene selvfølgelig skal få hedersplassen når hytta er ferdig oppusset.

- Vi ønsker å ta vare på minnet om Harald Grønningen og hans prestasjoner som virkelig har satt Lensvik IL på det nasjonale idrettskartet. At Ragnhild viser oss den tilliten med å gi oss effekter fra Haralds aktive karriere og så mye penger er vi veldig takknemlige for, sier Kåre L. Svanem.

Skileikområde

Da det formelle var gjennomført og kveldsmaten kunne inntas gikk samtalen livlig rundt bordene. Heidi Selnes som er med i skistyret og arbeidsgruppa for Haraldstu kunne entusiastisk fortelle om planene for skileikområdet like ved hytta og aktiviteten hun ser for seg på området.

- Denne hytta kommer til å bli et samlingspunkt med mye aktivitet for store og små. Dette kommer til å bli så bra, sa Selnes.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255