Magne Fossbakk

Bor: Fannrem

Jobber med: Daglig leder i Orkdal IL

Aktuell for: Arrangerte Toppidrettsveka denne uken

Hvordan vil du oppsummere årets utgave av Toppidrettsveka?

- Jeg sitter med en ubetinget følelse av at dette ble en suksess og det begrunner jeg med de gode tilbakemeldingene som jeg har fått. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra skiforbundet sine representanter som sitter med bred og stor kompetanse på så store arrangement. Det er hyggelig når NRK sier at det er fantastisk å få komme tilbake hit og at de håper det blir flere ganger. Så har du utøverne som mener det er en stor opplevelse å få gå og bruke anlegget i langrennstraseen og hoppanlegget.

Hvor mange frivillige har vært i aksjon?

- Vi var tett opp under 200 som har vært involvert i ett eller annet. Noen har gått her døgnet rundt. Det er nesten så du får dårlig samvittighet.

Hvordan er det å få folk til å stille opp?

- Det har gått over all forventning. Det er en del nøkkelpersoner som bestilte ferier uten å tenke på at det var Toppidrettsveka, men som booket om ferien for å være med å hjelpe til. Det forteller litt om entusiasmen når du booker om en planlagt ferie.

Hvordan har samarbeidet mellom OIL og OIF fungert?

- Det samarbeidet vi har hatt har fungert kjempebra. OIF gjorde en kjempejobb i Idrettsparken og laget et kjempearrangement. Jeg skulle bare ønske at de fikk enda mer tid på tv-en.

Er det noe dere tenker å gjøre annerledes til neste gang?

- Det er bestandig noe å forbedre. Vi skal ha et evalueringsmøte i Knyken, så skal vi snakke med OIF om det som ble arrangert i Idrettsparken. Vi blir aldri utlært selv om det er fjerde gangen. Det er alltid noe en kan bli bedre på. I år ble det kanskje litt komprimert det som foregikk i Knyken med langrenn, hopp og kombinert. Selv om det gikk fint, så må vi justere litt for å få det til å gli enda litt bedre.

Hva mener du Toppidrettsveka gir til regionen?

- Den som kan dette med markedsføring mener at dette er snakk om millionbeløp over tid. I Aure hadde de et godt eksempel da hyttesalget dalte i hele landet, mens det økte i Aure. Det mente de kom av den profileringen som Toppidrettsveka gir. Det er ikke tvil om at dette betyr mye for regionen. Det er vanskelig å sette en prislapp, men det setter i hvert fall kommunen og regionen på kartet.

Er dere fornøyd med publikumsoppmøtet?

- Ja, det blir feil å si at vi ikke er fornøyd. Vi hadde håp og ambisjoner om enda flere. Arrangement startet klokken 9 og var ferdig 18. Det blir en lang dag. Når det sendes på TV og regner ute, så tenker nok mange at de vil se det på TV, men vi kunne selvsagt tenkt oss enda flere.

Hvor stor påvirkning tror du forfallet til Northug og Klæbo hadde for publikumsoppmøtet?

- Skal ikke sjå bort ifra at det hadde en viss påvirkning. Det er store profiler som lager ablegøyer. Folk elsker å være i nærkontakt med de to.

Hva leser du for tida?

- Der er det boken til Øystein Bogen. «Putin og jeg». Har kommet så langt at jeg kan anbefale den for folk.

Hva gjør du i helga?

- På lørdag skal jeg til Trondheim på Toppidrettsveka og bankett etterpå. På søndag blir det avslapping og soving. Det har gått i ett en periode nå, så batteriene begynner å bli flate.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Jeg har ikke helt klart å distansere meg fra arrangementet. Når vi har jobbet med det i månedsvis så er det vanskelig å gi slipp. Jeg tenker på det samarbeidet Orkdal IL og Orkanger IF har hatt med kommunen, Orkla Sparebank og Trønderenergi. Når så gode krefter slår seg sammen så får vi ting flotte ting her. Det er ting som har brent seg fast. I tillegg er jeg også fornøyd med skoleledelsen som viste så stor velvilje og var med på å skape et fantastisk arrangement.