I disse dager forhandler Skaun kommune med Moan idrettspark om retten til å disponere arealet foran klubbhuset ved siden av fotballbanen som offentlige parkeringsplasser. Forhandlingene er et produkt av mangelen på parkeringsmuligheter i kommunen, samt etterspillet av konflikten som oppstod da Skaun kommune benyttet idrettsparkens parkeringsplasser til snuplass for skolebuss, uten idrettsparkens velsignelse.

– Den mest konkrete forklaringen til at vi må se etter nye parkeringsmuligheter er at vi har befolkningsvekst, og at parkeringsarealene er for små og for få. I utgangspunktet er det regulering vi vil se på, og ikke betaling. Først og fremst ønsker vi å ivareta kapasitet og sikkerhet, sier rådmann i Skaun kommune, Jan-Yngvar Kiel.

I 2005 ble det inngått en festekontrakt mellom Skaun kommune og Moan idrettspark, der idrettsparken fikk rett til å leie 33 dekar av kommunens eiendommer til idrettsformål, i førti år fremover.

Vedtatt

I et formannskapsmøte i mai fikk rådmannen fullmakt til å fremforhandle en avtale med Moan idrettspark om bruk av parkeringsanlegget. Kommunen har oversendt et forslag til Moan idrettspark om en festekontrakt.

– For å få til dette er vi avhengig av å få til en avtale med Moan, som disponerer denne plassen. Hvis jeg har forstått det riktig så har Moan noen særønsker når det gjelder disponering av dette arealet, sier Kiel.

Forslaget går ut på at «Moan idrettspark vederlagsfritt tilbakefører cirka 4 dekar av festearealet tilbake til Skaun kommune. Kommunen tar da ansvaret for å finansiere, etablere og drifte et offentlig parkeringsområde på Moan», står det i dokumentet.

I tillegg står det videre at «formålet er å etablere flere parkeringsplasser i sentrumsområdet for å bedre parkeringssituasjonen i Børsa.»

– Vi er ikke enige enda, men vi skal i møter med kommunen neste uke, sier styreleder i Moan idrettspark, Øystein Wiggen, til ST.

Ved innkjøringen til parkeringsplassen på Moan var det dype spor, og leire stakk opp. Foto: Erik Eikebrokk

Avtale

Avisa Sør-Trøndelag har tidligere skrevet at Moan idrettspark truet Skaun kommune med mange tusen kroner i mulkt, og nektet kommunen videre bruk av parkeringsplassen før en skriftlig avtale kom på plass.

Ifølge Kiel vil det også være naturlig å se på hvordan parkeringsplassene reguleres, uten at det nødvendigvis betyr at det skal bli betalingsparkering.

– Skal man ha skilting og regulering må man også ha et oppfølgingsregime, hvis ikke er det ikke noe poeng i det. Forslaget mitt er ikke økonomisk betinget, det er knyttet til arealbruk og trafikksikkerhet.

Kommunen har allerede vært i forhandlinger med Trondheim parkering.

– Det er et krevende fag, å få på plass riktig skilting, riktig regulering og hva slags regulerings vi skal ha. Og Trondheim parkering er en leverandør av disse tjenestene, sier Kiel.

– Hvor fort kan dette komme på plass?

– Jeg vil gjerne ha det på plass fort. Vi er langt utenfor den tidsrammen vi opprinnelig ønsket når det gjelder reguleringen av transport av skoleungdom. Helst skulle jo dette vært på plass for lengst.