Toril Langmo Skjetne, som er nyansatt som bookingansvarlig for SANS Bergmannskroa og Orkla Gjestebolig, har allerede vært i møte med andre aktører på Løkken for å drøfte hvordan de sammen kan framheve de attraktive kvalitetene ved det gamle gruvesamfunnet. Denne uka hadde hun representanter fra Orkla Industrimuseum, markedskoordinator John Arnt Holmen og salgs- og servicemedarbeider Eva Dørdal, på besøk i gjesteboligen.

- Vi har hatt et samarbeid med gjesteboligen og kroa i alle år, men det skiftes ut medarbeidere og det kommer nye ideer, sier Holmen.

Ærverdig bygg

Stillinga til Langmo Skjetne er nyopprettet, og det er derfor en del nybrottsarbeid i å finne ut hvordan man kan trekke flere folk.

- Nå har vi snakket litt om julebordssesongen, og muligheten for pakker som kan inneholde både museum, gruva, overnatting, mat, foredrag, konserter – det er nesten ubegrensa hva vi kan sy sammen til de som ønsker å ha julebordet sitt i gjesteboligen. Vi holder på med brosjyrer angående dette, sier hun.

Orkla Gjestebolig er et ærverdig bygg satt opp av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916, med fine saler utsmykket med kunst og 26 rom med plass til 46 overnattingsgjester. Det er ikke et ordinært hotell hvor man kan ta inn for ei natt, men grupper kan booke stedet.

- Det skal ikke en veldig stor gruppe til for at vi åpner huset. Det kan være konfirmasjoner, selskaper, konferanser eller for den del syforeninga som skal på tur ei helg. Det har vært 10–15 stykker her på overnatting også.

Vielse av ordfører

- Det er fullbooket her både under Storåsfestivalen med Gåte og under Oktoberrock. Jeg har tatt kontakt og tilbudt overnatting. Jeg kommer til å fokusere på tilbud rettet mot ulike grupper. Ordføre Are Hilstad har sagt seg villig til å foreta vielser her, så det vil også bli et tilbud fra nå av, sier Langmo Skjetne.

Sammen med industrimuseet ses det nå på muligheten for å tilby ulike pakker på Løkken. Fokuset blir å få ting til å skje på Løkken, og at folk skal få øynene opp for hva som finnes her.

- Jeg kommer til å bruke sosiale medier. Det har det ikke vært kapasitet til å få gjort så mye før. Jeg har mange ideer til bruken av bygget, sier hun.

Utvikler tilbudet

Også for Holmen og Dørdal på industrimuseet er det fokus på å fornøye seg litt fra år til år, slik at folk kan finne det interessant å ta turen.

- Vi prøver å utvikle tilbudet vårt. Dagsaktuelt nå er idrettsutstillinga som åpnet sist helg, og hovedutstillinga kommer til å få et løft når nytt museumsbygg står ferdig. Det er viktig å minne folk på at vi er her, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi prøver å legge til rette med nye ting også for lokalbefolkninga, og der har idrettsutstillinga vakt begeistring.

Langmo Skjetne sier hun gjerne vil ha innspill fra folk som har ideer til hva de ønsker seg på Løkken.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535

Orkla Gjestebolig har trivelige, særpregede overnattingsrom. Foto: Ingrid S. Hultgreen