Nok en gang vartet Orkdal IL opp med skifest i Knyken skisenter, denne gang med Orkanger IF med på laget som tidligere på dagen vartet opp med en strålende åpningsseremoni med elevene fra orkdalsskolene som tilskuere.

Senere på dagen var det duket for dagens store happening med noen av verdens beste langrennsløpere på startstreken. At Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo meldte forfall like før og at værmeldingene ikke var spesielt lovende i forkant, gjorde nok dessverre sitt til at det var noe mer glissent enn vanlig under Toppidrettsveka i Knyken.

De som hadde tatt turen fikk likevel en meget fin ettermiddag i det fantastiske anlegget. Regnet lot vente på seg helt til herreklassen skulle i aksjon.

Det kraftige regnværet som var varslet hele torsdagen lot vente på seg helt til herrene skulle i aksjon.

- Orkdal på kartet

Arrangørene OIL og OIF har jobbet mye i forkant for å profilere Orkdal på best mulig måte under Toppidrettsveka. Det ble flotte TV-bilder av over 1000 skoleelever som dannet menneskelig bokstaver i Idrettsparken. Daglig leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk var godt fornøyd med arrangementet da det hele var over for i år.

- Det har vært noen spennende timer i dag, men været ble jo faktisk ganske brukbart fra starten av, men så kom det dessverre litt regn mot slutten. Jeg tror værmeldingene gjorde sitt for at en del ikke tok turen til Knyken i år. Det har likevel vært en kjempeopplevelse og alt har gått veldig bra, sier Fossbakk.

Både Magne Fossbakk og Harald Fladseth var godt fornøyd med at Toppidrettsveka var tilbake i Orkdal.

- Hvordan var det å få Toppidrettsveka tilbake til Orkdal?

- Det er veldig bra for Knyken, Idrettsparken og for Orkdal som helhet. Dette er veldig god stemning og når du får en time med TV-sending herfra, så har vi satt både arenaene og kommunen ettertrykkelig på kartet, sier Fossbakk.

- Alle ville til Orkdal

Toppidrettsveka-gründer Harald Fladseth var strålende fornøyd med å være tilbake i Knyken og Orkdal. Han hevder det er et ønske fra alle parter som er involvert i Toppidrettsveka.

Utenom det som skjedd i skisporet var det flere aktiviteter som barn og unge kunne prøve.

- Alle har ønsket seg tilbake til Orkdal. Det har vært et stort ønske for oss i Toppidrettsveka, utøverne og ikke minst NRK. Vi har hatt et fantastisk samarbeid med knykengjengen og nå også Orkanger IF. Det er strålende å få vist frem anleggene i Idrettsparken og det å komme opp i Knyken er som å komme til Garmisch-Partenkirchen. Det er et utrolig anlegg og den jobbes som legges ned er fantastisk, sier Fladseth.

Ordfører Oddbjørn Bang mener pengene som er blitt bevilget til Toppidrettsveka er velbrukte penger.

Til tross for stjerneforfallet og regnvarslet var det fortsatt en god del som møtte opp for å følge skistjernene.

- Det er velbrukte penger med tanke på den profileringen kommunen får her. Åpningsarrangementet med skolestafett i Idrettsparken ga arrangementet en ekstra dimensjon i år. Kommunen har sagt ja til to nye år med Toppidrettsveka etter dette, så nå håper vi at næringslivet også henger seg på, sier ordføreren.