Lørdag sa det fjerde paret ja til hverandre i Thams-paviljongen på Bårdshaug. Det var Mona Grudt, tidligere Miss Universe, som var vigsler.

- Dette er et takknemlig rom å ha vielse i, så herskapelig og med en slik historie. Det er eventyrlig å ha fått et slikt bygg hit, som kan brukes til så mye, sier Grudt til ST etter vielsen.

Hun er vigsler for Human-Etisk Forbund, og var den som fikk æren av å smi brudeparet, Maria og Gunnar Stamnes Rugsveen, i hymens lenker. Paret bor på Heimdal, og hadde sett seg ut Bårdshaug herregård som ramme for bryllupet sitt, fordi de liker den flotte, herskapelige stilen.

Flyttet fra hagen

- Jeg så Bårdshaug herregård i et bryllupsmagasin, og vi bestilte oss ei natt for å prøve det ut. Vi var veldig fornøyd både med servicen, maten og oppholdet, og bestemte oss for å ha bryllupet vårt der. Vi var litt usikre fordi det bare gikk 50 personer i den gamle herregården, men det hjalp oss jo til å kutte ned lista vår, sier brud Maria.

Selve vielsen skulle egentlig foregå i hagen ved Bårdshaug herregård, men det satte været en stopper for. Dagen før, på fredag, ble det derfor bestemt at selve seremonien skulle flyttes inn i Thams-paviljongen.

Thams-paviljongen var den perfekte omgivelsen for et bryllup, her med en rørt brud.

- Vi fikk tilbud om paviljongen, og syntes det var et godt alternativ. Vi hadde kikket på den da vi var her tidligere, vi ble interessert i det flotte bygget. Gunnar sa også fra starten at han kunne tenkt seg å ha vielsen der, men vi visste ikke at det var mulig. Men da ble det som han ønsket likevel. Det var utrolig bra service at vi fikk flyttet det på så kort varsel, sier Maria.

- Kongelig følelse

Mona Grudt sier hun vil anbefale andre å gifte seg i Thams-paviljongen, da det var perfekte omgivelser. Bruden kom inn gjennom bakinngangen og opp den lille midtgangen. En høytidelig og flott stund, med vakker musikk og en rørt forsamling.

- Det var ganske så herskapelig å bruke paviljongen. Vi følte oss nesten litt kongelige. Det er noe med selve rommet, en prektig følelse. Det var veldig flott, og vi har fått mange fine bilder mot det gamle treverket, sier Maria.

Paret fikk også mye god respons fra gjestene, som syntes det var en fantastisk vielse.

- Det var så godt å ha alt samlet på ett sted, både vielsen, festen og overnatting for dem som var tilreisende. Vi har ikke et sånt tilbud i byen uten å bruke et vanlig hotell, sier Maria.

Ærefullt

Paret hadde en topp dag, og kan ikke komme på noe som skulle vært annerledes. Atmosfæren og stemninga var flott.

- Hvordan var det å ha Miss Universe som vigsler, da?

- Det var veldig bra. Det var stas å ha ei som er litt kjent, så lenge hun ikke stjal showet. Hehe.

Ekteparet Stamnes Rugsveen i Thams-paviljongen.

- Det var vel du som var dronninga denne dagen?

- Ja, det var jo det.

Kommer tilbake

Grudt sier hun synes det er ærefullt å få lov til å vie folk. Hun har drevet med dette i tre år, og har viet cirka 20 par.

- Det er hyggelig å bli kjent med parene. Jeg møter dem tre ganger før vielsen, og det er så mange fine mennesker jeg får møte, sier hun.

Maria sier at hun og Gunnar har bestemt seg for å komme tilbake og feire bryllupsdagen sin på Bårdshaug herregård hvert år, så stedet vil for alltid ha en spesiell plass hos dem.