Denne helga gikk NM i friidrett på Byrkjelo av stabelen i til dels svært tøff værforhold. Fredagen var preget av mye nedbør og mye vind, noe som gjorde sitt til at tidene ikke ble all verden. På fredagens 5000 meter stilte orkdalingen Trond Ørjan Eide på startstreken og skulle bryne seg mot blant andre EM-sølvvinner Henrik Ingebrigtsen.

- Burde satset mer

Første 3500 meterne gikk i forholdsvis lavt tempo, men med fire runder igjen stakk Ørjan Grønnevig fra feltet og fikk nesten 50 meter på resten, men Ingebrigtsen hadde full kontroll og med litt under to runder igjen startet opphentingen og en knapp runde før målgang var han forbi og vant oppskriftsmessig. Eide kom til slutt inn til 8. plass på tiden 14.41, men angret på at han ikke satset meir.

- Jeg begynte å få det litt mot slutten, men jeg angret på at jeg ikke prøvde å få kontakt med feltet litt foran meg for jeg ble løpende alene i fire runder og da ble det tungt med den vinden. Det viser jo også tiden min, sier Eide.

5. plass på 10 000

Eide deltok også på 10 000 meteren på søndag og da var det langt bedre forhold enn på fredagen. Det førte til at Eide løp sin beste 10 000 meter på bane noensinne. Tiden 30,19,25 er seks sekunder bedre enn hans tidligere personlige rekord og det holdt til en sterk 5. plass.

- Det er det beste jeg har prestert noen gang under NM. Jeg hadde satt meg et mål om å bli topp ti på begge distansene, men var likevel litt spent på hvor god formen var etter at jeg hadde vært ute i to uker og måtte trene alternativt en periode, sier Eide.

Nå er det halvmaraton i København i september som blir neste utfordring for Eide.

- Jeg har en personlig rekord på 1,06,47, så jeg håper å komme under 1,06 for det har også vært EM-kravet de siste gangene det har blitt arrangert, sier orkdalingen.

Tok NM-sølv

Jorunn Bjørkli Bakløkk er opprinnelig fra Børsa, men løper for Selsbakk IF. Under NM var hun med på stafettlaget som løp inn til sølvmedalje på 1000 meter stafett. Selsbakk IF var to sekunder bak Tyrving IL som tok gullet.

800-meterløperen Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa løp senior-NM for første gang. I kvalifiseringen kom han i heat med Filip Ingebrigtsen som stakk av med seieren. Gagnås løp i mål på 1,57,75 og 5. plass i heatet, men det holdt ikke til finaleplass.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Kjetil Brenno Gagnås fra Børsa løp senior-NM for første gang, men klarte ikke å nå finalen på 800 meter. Foto: Arkivfoto