Etter tre års pause fra Orkdal, er Toppidrettsveka endelig tilbake. Endelig, fordi årrets utgave ble en stor suksess på alle mulige måter.

Og det som vikelig skapte suksessen, samarbeidet mellom Orkanger idrettsforening og Orkdal idrettslag. Arrangementet ble åpnet med en folkefest i Idrettsparken, hvor tusen skoleelever fikk komme tett på de store skistjernene. Og aller størst oppmerksomhet fikk den pensjonerte skidronninga Marit Bjørgen, som skrev autografer med hun orket. Åpningsseremonien i Idrettsparken ble til en skoledag ungene nok aldri vil glemme, takket være den inkluderende rammen arrangøren, OIF og OIL, hadde lagt opp til. Og ikke minst så ble rulleskifesten i Knyken en utrolig flott opplevelse både for publikum, arrangør og utøvere.

Et slik arrangement koster både penger og ikke minst en utrolig stor arbeidsinnsats fra arrangøren. Orkdal kommune spyttet i 200 000 kroner i årets utgave, og har sagt ja til å støtte Toppidrettsveka med samme sum også de to neste årene. Dette er så absolutt vel anvendte penger, da gevinstene av investeringa er mange og positive. Opplevelsen de mange ungene fikk kjenne på i møtet med skistjernene i Idrettsparken, kan knapt måles i penger. Med NRK TV på plass, er markedsføringsverdien av Orkdal betydelig. En times TV-sending med blant annet tusen unger i bokstavoppstilling i Idrettsparken, setter Orkdal på kartet både som bokommune og idrettskommune. Og ikke minst så profileres de utrolig flotte idrettsfasilitetene som finnes i kommunen. Å komme til Knyken skisenter, er ifølge Toppidrettsveka-general Harald Fladseth som å komme til Garmich- Partenkirchen. Litt av en attest med andre ord. OIF har et av landets flotteste anlegg for sommeridrett i Idrettsparken. Legger du til Orklahallen, klatrehallen og etter hvert badeanlegget som er under bygging, så finnes knapt noe lignende samlet på ett brett. Å få vist dette fram på TV for hele landets befolkning, har en markedsføringsverdi man vanskelig kan sette en prislapp på.

Orkanger idrettsforening og Orkdal idrettslag har grunn til å være utrolig stolte over sine bidrag overfor kommunens innbyggere og landets befolkning forøvrig. Hver for seg har de to idrettslagene stor kraft, sammen har de en enorm kraft. Det fikk hele Norges befolkning være vitne til torsdag i forrige uke. Gratulerer!

Anders Aasegg Morken er ansvarlig redaktør i Sør-Trøndelag. Foto: Silje Asbjørnsen