Lørdag møttes KIL/Hemne og Orkanger for tredje gang denne sesongen. De to foregående kampene har OIF gitt KIL/Hemne litt kamp, men på Orkla Maskin Arena var det enveiskjøring fra start til mål.

Avgjorde tidlig

KIL/Hemne har virkelig fått i gang det offensive spillet de siste kampene og det fikk OIF kjenne på lørdag. Etter en forholdsvis jevn start handlet det etter hvert bare om gjestene fra Hemne. Sara Hoftun Bjerksæter sendte bortelaget i føringen etter 17 minutter. Like etter øket Mathilde Dahl Sørhaug ledelsen før Ingrid Hoftun Bjerksæter og Maren Snekvik scoret to kjappe scoringer like før hvilen. Kampen var da allerede avgjort.

- Det har løsnet offensivt for oss. Vi har scoret 13 mål på de to siste kampene og scoret bare fire mål da vi møtte de samme lagene i vår. Det skal sies at vi møtte et svekket Orkanger-lag til denne kampen og vi har blitt mer effektive foran mål, sier KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter.

Stygge siffer

Allerede ett minutt ut i andre omgang sørget Mari Smevoll for 5–0 og ti minutter senere sørget Sandra Johansen for KIL/Hemnes sjette scoring. Kvarteret før slutt fikk Orkanger et trøstemål da Synnøve Mjør Wingan reduserte, men Sara Hoftun Bjerksæter fastsatte sluttresultatet til 7–1 med sin andre scoring helt på tampen. Stygge siffer for OIF.

- Vi manglet dessverre en del spillere til denne kampen og da fikk vi det tøft. Når vi må klare oss uten Hanne Pedersen og Heidi Slupphaug så merker vi det. Vi må bruke spillere med lite erfaring. Det er ikke artig å tape 7–1 mot KIL/Hemne, sier OIF-trener Paal Magnus Tødaas.

Spennende om opprykk

KIL/Hemne, Molde og Fortuna kjemper en spennende kamp om hvem som skal rykke opp til 1. divisjon. Foreløpig er det Fortuna som er et lite hestehode foran, mens lagene har bortimot helt lik målforskjell. Om KIL/Hemne vinner sin hengekamp så vil de være ett poeng bak Fortuna.

- Vi er litt på etterskudd ettersom vi har en kamp mindre spilt, men vi har en fordel med at vi skal møte Fortuna og Molde på hjemmebane og har fem hjemmekamper på de åtte siste kampene. Det blir meget spennende kamper som vi vet blir tøffe og som vi må prestere maksimalt for å vinne, sier Bjerksæter.

Mistet mye spillere

KIL/Hemne har mistet seks-syv spillere siden nedrykket fra 1. divisjon. Sist var det sisteskansen Karen Oline Sneve som gikk ut portene på Hemne Sparebank Arena. I tillegg har flere spillere forlatt klubben for å spille på høyere nivå. Likevel tror Bjerksæter at laget har det som skal til for å rykke opp.

- Vi har mistet mange spillere før denne sesongen og underveis i sesongen, men vi føler likevel at vi har et bortimot like sterkt lag som vi hadde i 1. divisjon. Det er flere spillere som har kommet inn og tatt store steg. Samtidig har vi fått flere spillere tilbake etter langtidsskader, sier Bjerksæter.

Mange matchballer

Orkanger ligger fortsatt trygt plassert over nedrykksstreken og trener Tødaas tror ikke det skal så mye til for å holde seg.

- Jeg tror vi må ha tre poeng til og da har vi mange matchballer. Nå går vi snart inn i en periode hvor vi møter lag vi kan slå og selv om vi er svekket sammenlignet med vårsesongen, så skal vi være bedre enn flere av lagene likevel, sier Tødaas.

Neste helg er skal Orkanger møte Surnadal på bortebane, ett lag de slo hele 5–0 på hjemmebane. KIL/Hemne tar på sin side imot Herd på hjemmebane.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

KIL/Hemne dominerte stort sett hele kampen og er for alvor med i kampen om opprykk.