Svorkmo-trener Gøran Aakerholm (t.h) vil ikke si at opprykkskampen er avgjort enda selv om laget hans nå har fem poengs luke i 5. divisjon. Her sammen med assistenttrener Sindre Tøndel. Foto: privat

Over 100 tilskuere hadde tatt turen til nye Svorkmo stadion for å få med seg toppoppgjøret i 5. divisjon mellom de lokale lagene Svorkmo og Buvik fredag kveld. Før kamp hadde Svorkmo to poengs forsprang på Buvik i kampen om opprykket til 4. divisjon. Gjestene hadde vist strålende form før helgas kamp etter å ha vunnet seks av sine syv siste kamper, men Svorkmo hadde store planer om å revansjere 3-2-tapet fra det motsatte oppgjøret i vår.

Tidlig ledelse

Det var ikke spilt mer en syv minutter da Thomas Evjen Rygh sendte Svorkmo i føringen etter at hjemmelaget hadde åpnet best. Etter scoringen tok Buvik mer over og hadde mye ball, men likevel var det Svorkmo som doblet ledelsen i Buviks kanskje beste periode i kampen. Nok en gang ved Rygh.

Minutter etter at Svorkmo har gått opp i 2–0 får Tom Christian Framnes drømmetreff fra 30 meter og reduserer til 2-1, noe som holder seg til pause.

- Vi starter bra i første omgang, men Buvik kommer bedre med etter hvert og vi kontrer inn 2–0 på et gunstig tidspunkt hvor Buvik fører kampen. Vi er litt rotete mot slutten av omgangen, oppsummerer Svorkmo-trener Gøran Aakerholm som selv måtte spille 85 minutter av kampen på grunn av den forfall.

Svorkmo-trener Gøran Aakerholm (t.h) vil ikke si at opprykkskampen er avgjort enda selv om laget hans nå har fem poengs luke i 5. divisjon. Her sammen med assistenttrener Sindre Tøndel.

- Årsbeste defensivt

Like før pause får Svorkmo skader på sentrale spillere i Jakob Berntzen og Per Olav Jensen, men det så ikke ut til å hemme Svorkmo nevneverdig i andre omgang. Det var knapt spilt ett minutt av andre omgang da Arne Martin Nordvik økte til 3–1. Midtveis i andre omgang økte lagets toppscorer Tom Even Gundersen til 4–1. Buvik var aldri i nærheten av å true Svorkmo.

- Andre omgangen er veldig bra og årsbeste defensivt. Buvik skaper så å si ingenting de siste 45 minuttene. Vi får skader på sentrale spillere i første omgang, men det er veldig gledelig å se at de som ikke har spilt så mye i år gjør en strålende jobb utover i andre omgang, sier Aakerholm.

- Opprykk ikke avgjort

Etter fredagens seier har Svorkmo fått en luke på fem poeng med syv kamper igjen å spille, men Aakerholm vil ikke ta noe på forskudd enda.

- Det er ikke avgjort enda, men det er en god posisjon å være i, selv om det er mange tøffe kamper som gjenstår, sier Svorkmo-treneren.

- Har Svorkmo et ønske om å rykke opp?

- Rykker vi opp så rykker vi opp. Det er artig å prøve og det tror jeg spillergruppen også er ute etter. Vi går ikke utpå banen for å tape i hvert fall, sier Aakerholm.

- Vi var best i 1. omgang

Buvik-trener Ole Johan Helland mener Svorkmo etter hvert vant fortjent, men at Buvik ikke var sjanseløse.

- Jeg synes vi var klart best i første omgang. Svorkmo var veldig effektive og scoret på to av sine tre sjanser, mens vi burde scoret flere. I andre omgang har Svorkmo kontroll etter at vi slipper inn ett mål etter 25 sekunder, sier Helland.

Han tok over et Buvik i fritt fall og føler nå han har klart å snu den negative trenden klubben.

- Vi har mellom 16 og 25 på trening. Da blir det utvikling. Når det er så mange på trening så synes tydeligvis spillerne det er artig å være på trening. Vi har ikke noe overordnet mål om å rykke opp, vi vil først og fremst utvikle oss og da kommer resultatene etter hvert. Men det er artig å være med å kjempe i toppen, sier Helland.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255