Orkla fikk det tøft borte mot tabellener Byåsen lørdag. I likhet med Orkla hadde Byåsen en litt tøff serieåpning med bare ett poeng på de to første kampene, men senere har det løsnet for bylaget som nå topper avdelingen, poenget foran Rosenborg 2.

Grusom start

Orkla fikk en grusom start på bortekampen og ble liggende under 2–0 etter bare seks minutter. Midtveis i første omgang sørget Jan Inge Lynum for ny spenning da han reduserte til 2–1. Det holdt seg også til pause.

- Vi har ikke helt svaret på hvorfor vi får den starten som vi får, men vi er i hvert fall ikke påskrudd og til stede, for det er to enkle baklengs vi slipper inn. Når vi får den starten blir det tøft å komme tilbake. Vi reduserer en gang, men det er ikke ufortjent at Byåsen leder, sier Orkla-trener Stig Kammen.

Sjanseløse

Andre omgang startet ganske likt som den første hvor vertene øker sin ledelse allerede etter fem minutter. Kort tid senere står det 4–1 og veien ble etter hvert veldig lang for å ta poeng for Orkla. Etter en drøy time reduserer Erik Helgetun til 4-2, men Orkla kommer aldri nærmere for ikke mange minuttene senere scorer Byåsens sitt femte mål. Flere mål blir det ikke og Orkla ligger å balanserer på nedrykksstreken med litt bedre målforskjell enn Kolstad på plassen under.

- Vi får nok en gang to tidlige baklengs i andre omgang før vi reduserer ved Helgetun. Etter det blir vi faktisk snytt for en soleklar straffe og er også en gang alene med keeper hvor det blir feilaktig vinket for offside. Det er dumt å skylde på slike ting når vi taper 5-2, men vi får noen smeller der på veldig ugunstige tidspunkt, sier Kammen.

Viktig kamp

Allerede neste runde kommer det en viktig kamp i nedrykkskampen når Orkla tar imot Løten på Orkla Sparebank stadion. Løten ligger under streken og vil med seier komme likt på poeng med Orkla. Om Kammens menn vinner får de et aldri så lite pusterom.

- Det er sjelden at jeg går ut og sier at vi må vinne den og den kampen, men mot Løten nesten helg, så mener jeg vi må vinne kampen. Ikke bare fordi det er en tabellnabo, men jo lengre tid det går før vi vinner en kamp jo større press blir det på klubben, spillerne og meg. Vi har holdt på i 8–9 måneder nå og er enig om hvordan vi skal spille, så nå må vi vise at vi kan få det til, sier Kammen.

- God innsats

Orkla fikk en god start på høstsesongen med to strake seiere. Så ble det et knepent tap mot Steinkjer, som ble etterfulgt av et bittert uavgjort mot Levanger 2. Kammen mener det heller ikke går an å ta spillerne på innsats og vilje i kampen mot Byåsen.

- Spillerne viser en vanvittig vilje, innsats og tæl, men vi får det ikke til å flyte og jeg ser at spillerne er fortvilet. Da blir du nesten litt rådvill på sidelinjen også. Mot Levanger føler jeg vi har god kontroll når vi går til pause, men så virker det som vi blir litt redde utover i andre omgang. Vi vet at vi har et høyt makspotensial, men vi har ikke greid å nå det på en stund, sier Kammen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Orkla-trener Stig Kammen mener Orkla må vinne neste kamp hjemme mot Løten. Foto: ARKIV