KAROLINA JØNSBERG

Bor: Løkken, Meldal

Jobber med: Selvstendig næringsdrivende, vaskefirma

Hva gjør du akkurat nå?

- Jeg er på jobb. Dette er ukas første oppdrag. Her vasker jeg et butikklokale i Orkanger sentrum.

Jeg hører du er fra et annet land?

- Ja, jeg er fra Polen, fra et sted nord i Polen på grensa mot Tyskland.

Når kom du til Norge?

- Første gang var sommeren 2007. Da var jeg her på sommerferie. Ikke lenge etter bosatte jeg meg her. Nå er jeg gift med Åge Jønsberg, har tre barn og bor i en enebolig på Løkken.

Hva gjør du på fritida?

- Som mor til tre barn i alderen to til ni år, og eget firma, blir det travle dager. Men jeg elsker å bruke tid i hagen. Det gjør meg glad. Vi har to mål tomt, og vi har både potetåker og grønnsakåker. Og snart skal vi sette opp et drivhus.

Du har plass til enda mer i hagen med så stor tomt?

- Ja, vi skal få tak i oss høner også. Snart blir min mor og far i Polen begge pensjonister. Da kommer de på besøk, og da skal pappa bygge hønsehus. Da blir vi selvforsynt med egg. Vi liker tanken om økologisk mat.

Hvor drar du på ferie?

- I sommerferien var vi ei uke i Polen og besøkte familie og venner. Det er viktig sånn at blant annet barnebarna får opprettholde kontakten med besteforeldrene sine. I tillegg var vi ei uke hjemme på Løkken, mens den siste uka var vi på hytta på Gjengstøa i Hemne. Det er verdens fineste plass. Her er det utsikt fra hytta mot fjorden, og vi har båt. Vi stortrives der. Vi badet også i Heimsvatnet.

Hvordan holder du deg i form?

- Jeg trente litt på treningssenter på Løkken før. Nå blir det mest turer ute med barna og familien. På sommeren sykler vi litt, mens på vinteren går vi på ski. Og jeg er jo veldig aktiv i jobben min som vasker.

Du er inngiftet i en skifamilie. Er du flink til å gå selv?

- Åge er veldig flink, og han lærer barna å gå på ski. Jeg hadde prøvd å gå på ski før jeg kom til Norge. Men jeg er ikke spesielt flink, nei.

Hva opptar deg for tida?

- Akkurat nå er det noen prosjekter i huset. Ei bod skal gjøres om til vaskerom, og vi skal bygge et nytt bad. Jeg drømmer også om et atelier i andre etasje i uthuset, men det får bli når barna blir større og jeg får bedre tid.

Atelier? Er du kunstner?

- Nei, nei! Jeg bare liker å male. Jeg er interessert i kunst, og den interessen kan jeg tenke meg å ta opp igjen.

Har du noen drømmer i livet?

- Ikke annet enn a tjeg kunne tenkt meg og besøkt land som Spania, Italia og Israel. Jeg har aldri vært der. Og de to første landene er kjent for fine hager.

Hva ville du jobbet med hvis du ikke drev eget vaskefirma?

- Det må være en besøksgård med fin hage og dyr og overnattingsmuligheter for folk. Det høres veldig fint ut.

Hvis du skulle reist bort for et år, hva ville du savnet mest?

- Barna og mannen min mest. Og huset og jobben min. Men ikke været i Norge, selv om sommeren i år har vært kjempefin.

Hva er best med Norge?

- At det er mindre stress her sammenlignet med i Polen. Det er roligere her. I Polen skal alt helst vært gjort i går. I Norge tar vi det i morgen. Det liker jeg. Jeg trives med å bo i Norge.